Jump to content

Pristup javnoj cesti oštećuje automobil


Harambašica

Preporučene objave

Na području općine predviđeno je asfaltiranje lokalnih cesta u naselju sagrađenom prije četrdesetak godina, na brdovitom terenu. Na dosadašnji makadamski put izvođač je nanio tridesetak centimetara materijala i ogradio kolnik visokim rubnikom. Za pristup cesti snizio je rubnik na pet mjesta, nanio nešto malo batude i otišao. Susjed preko puta je zasadio veliku lovor višnju, na dijelu javne površine, te ne dopušta uklanjanje iste. 

Vlasniku konkretne nekretnine, starijem čovjeku, oštećena zdravlja, time je onemogućen normalan pritup cesti, te svakodnevni izlaz trajno oštećuje podvozje automobila, što zbog uske ceste, što zbog nasuprotnih grmova, ali najviše zbog visine rubnika. 

Je li izvođač radova dužan osigurati siguran pristup javnoj prometnici za sve? 

Što navesti u prigovoru i komu ga uputiti?

Radnici inzistiraju da "svima" spuštaju pet rubnika, iako bi u ovom slučaju odgovaralo da ih spuste bar sedam. Kako je to regulirano?

Napominjem da je u ulici dio kuća prazan, preciznije nedovršen, u rohbau fazi i nijednoj nije osiguran kasniji pristup cesti, snižavanjem rubnika. Susjed još nije sagradio predviđenu garažu, pa će pristup istoj kad je sagradi, biti potpuno nemoguć zbog visine. 

Na dijelu između rubnika i nekretnina, koje su se površine dosad uglavnom koristile za parkiranje posjetitelja, dobiva se, zbog visine rubnika, potuno nefunkcionalna površina. Nogostup nije predviđen. 

Skoro asfaltiranje neće bitno promijeniti stvar. 

Što se može učiniti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija