Jump to content

Nepoznata kuca na nasljedenom zemljistu


Likaka

Preporučene objave

Postovanje

Naslijedila sam u Lici popjoprivredno zemljiste na kojem se nalazi stara kuca u kojoj nitko ne zivi. Kuca nije upisana u katastar, bez dozvole tako da je vlasnika tesko naci. Od susjeda sam doznala da je vlasnica u inostranstvu, da nikad ne dolazi i da šalje novac za struju susjedu. 
Ne znam sta dalje i kako doci do vlasnika kuce. Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno, ako je kuća sagrađena na vašoj čestici to je vaša kuća. Trebalo bi utvrditi ima li ta žena koja šalje novce za struju uvjete po kojima je eventualno dosjelošću stekla vlasništvo kuće. Ja bih na vašem mjestu prvo zvao geodeta da potvrdi da je ta kuća uistinu na vašoj čestici, a nakon toga, ako se utvrdi da je, pitao tog susjeda podatke žene koja šalje novce za struju i poslao joj dopis kojom ju pozivam na povrat posjeda kuće. Ako ne vrati kuću dobrovoljno u posjed, trebalo bi podnijeti tužbu radi predaje u posjed (uz rizik da gospođa možda dokaže da je dosjelošću stekla vlasništvo kuće).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno vam hvala na odgovoru. Pitat cu onda jos jednom susjeda podatke žene, ako ne dodjem do odgovora, poslat cu dopis na tu adresu u nadi da će informacija doći do nje. Ako plaća struju, susjed joj vjerojatno i poštu gleda. Probat cu tako. Najljepse se zahvaljujem na odgovoru. Srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ja gospodju ne mogu naći, od susjeda sam dobila ime i prezime da pogledam na fejsu, te grad gdje živi, Toronto. Al ja je ne mogu i dalje naći... Ne mogu vjerovati da se u današnje vrijeme tako teško dolazi do vlasnika kuće, koja nije upisana...

prije 8 minuta, Likaka je napisao:

 

Hvala puno na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija