Jump to content

Ostali poslovi po nalogu, koliko ranije najaviti?


kisnanedjelja

Preporučene objave

Dobar dan.

Radim u jednoj osnovnoj školi kao stručna suradnica pedagoginja. Trenutno se u osnovnim školama provode nacionalni ispiti koje organizira RH. Učenici umjesto da imaju redovnu nastavu te dane rješavaju ispite iz raznih predmeta, a cilj je provjeriti znanje djece u cijeloj državi. Za te ispite se znalo od početka ove godine, jasno su definirani datumi i vremenik njihovog provođenja. Događa se da nas ravnatelj škole na dan provođenja ispita dočekuje na dolasku na posao i prema usmenom nalogu nas postavlja na dežurstva s djecom dok pišu ispite. Zanima me postoji li negdje u zakonima definirano koliko prije je poslodavac dužan najaviti radniku ostale poslove po nalogu, posebno kada oni nisu ni hitni ni iznenadni jer se za potrebu njihovog obavljanja zna već mjesecima?

Puno hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To nije slučaj, nema prijeke potrebe ni izvanrednih okolnosti, tako saznajemo kako radimo. Ovo je način na koji nam on objavljuje raspored kako bi se osigurao da se djelatnoci na mogu ispričati s dežurstava. U mom slučaju, ovo mi ozbiljno remeti rad jer imam dogovorene radionice s razredima i susrete s roditeljima za koje onda moram nalaziti zamjene. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija