Jump to content

Nadokanada štete za ometanje prodaje nekretnine


Ana-anica

Preporučene objave

Poštovani,

Ja želim prodati stan, a podstanari koji se nalaze u njemu ne mogu zbog bolesti pronaći drugi i izaći iz moga. Otkazni rok i ugovor o najmu stana je istekao. Stan samo oglašavam, nisam ga još nitkom pokazivao. Da li ja mogu tražiti od podstanara odštetu jer stan nije nitko pogledao. U biti pitam Vas da li u ovakvim situacijama postoji neki pravni redosled radnji. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za odštetu je bitno izračunati točan iznos štete koji vam je nastao. To što nitko nije pogledao stan nije dovoljno da od podstanara tražite odštetu. Odštetu biste mogli tražiti ako vam netko odustane od već dogovorene kupoprodaje stana (jer podstanari nisu izašli), a u međuvremenu padnu cijene nekretnina (zbog kretanja tržišta) tako da stan naknadno prodate za manji iznos. U tom slučaju biste mogli tražiti tu razliku između kupoprodajne cijene u ugovoru koji je propao i kupoprodajne cijene koju ste zaista ostvarili, ako biste u postupku dokazali da je prvi kupac odustao upravo zbog podstanara u stanu i da je stan prodan za manju kupoprodajnu cijenu zbog generalnog pada cijena na tržištu. 

U ovoj situaciji možete podstanare tužiti na predaju u posjed (ako nemate solemnizirani ugovor po kojemu možete odmah pokrenuti ovrhu radi iseljenja), ali se ne bih igrao s naknadom štete jer je vrlo upitno kolika je točno šteta i kako biste dokazali da biste stan uspjeli prodati da podstanari nisu u njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija