Jump to content

Može li Milanović na izbore kao Predsjednik?


Jack_Butler

Preporučene objave

Ja bih se u ovom slučaju priklonio teleološkom tumačenju odredbi da Predsjednik Republike (ma tko god bio) ne smije biti član političke stranke i ne smije obnašati političku dužnost a slijedom toga bi došli da se ne može kandidirati kao nestranačka osoba na stranačkoj listi a samim time ni biti kandidat za premijera. Ako baš to želi, neka da ostavku odmah a ne poslije izbora. 

Slično je nedavno odradio (biti ću dovoljno kulturan pa ga osloviti s funkcijom koju obnaša) Predsjednik iz susjedstva i bilo je sličnih prijepora, međutim tamo se propisi tumače samo na način da idu u prilog tome istome jer je ionako, iako su po ustroju također parlamentarna demokracija, preuzeo sve odluke a premijerka (kao i čitava vlada) služi kao fikus umjesto da je obratno, a posebno medije na kojima bar dva puta dnevno obrazlaže što je odlučio, etc. Pošto baš i ne bih volio da se i nama tako nešto dogodi s nekim budućim Predsjednikom (dok ne promjenimo ustroj u barem polupredsjednički) jer vjerujem da smo u mrvu većoj demokraciji, bilo bi lijepo da se Ustavni sud što prije odredi po tome pitanju, vjerujem na način koji sam obrazložio iznad..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija