Jump to content

Studentski rad, ovrha i sjedanje na račun


Mimac75

Preporučene objave

Pozdrav, imam par pitanja!

 

Prije korone su me roditelji nagovorili da uzmem studentski paket u jednoj banci (4 godine, svake godine limit po 2 000 kn, kao mini kredit). Neki iznos sam potrošila, ne sve, a budući da sam studirala, roditelji su trebali platiti, no nisu zbog financijskih problema dolaskom korone.. Banka je prije 2 god taj dug prodala eos matrixu, a ja sad krecem raditi preko student servisa.. kolko znam, nije pokrenut nikakav postupak naplate jer nemam ništa na svoje ime niti sam imala ikakva primanja.

 

Mogu li oni meni sad "sjesti na račun" iako bi otvorila račun u drugoj banci? Mogu li u drugoj banci otvoriti neki zaštićeni račun ili moram ići na finu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 26 minuta, Miran89 je napisao:

Mogu sjesti na ama baš svaki račun koji je otvoren u Hrvatskoj jer se vide svi računi s vašim OIB-om. Nema skrivanja ni bježanja od duga. Zaštićeni se otvara obvezno u Fini, jedino što ga možete otvoriti preko sustava eGrađani

Sad sam provjerila na stranici e-Dugovanja i piše da imam 0 dana u blokadi i da "Ovršenik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 0,00 eura?"

 

Mislite li da će mi svejedno sjesti na račun čim vide 1. uplatu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija