Jump to content

Ovrha na trostruko veći iznos duga od stvarnog


Zagy123

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Molim upućene za mišljenje o ovoj situaciji. krajem 11.mjeseca prošle godine imao sam dug od 2300 eur te sam dobio rješenje o ovrsi. U roku od 15 dana platio sam 1200 eur od tog duga te se s ovrhovoditeljem dogovorio o obročnoj otplati ostatka duga. U međuvremenu sam završio na dugotrajnom bolovanju  uslijed čega nisam više bio u mogućnosti svaki mjesec uplaćivati jednake iznose obroka, no i dalje sam uplaćivao barem 100,00 eur kako bih smanjivao dug te sam ga sveo na iznos manji od 700,00 eur. Međutim, na Veliki petak iznenadila me blokada od strane Fine i to u iznosu punog duga kakav je bio krajem 11.mjeseca prošle godine, odnosno više od 2 300, 00 eur.

Zanima me postoje li ikakvi pravni koraci kojima bih se mogao zaštititi budući da ovrhovoditelj prikazuje moj dug trostruko većim nego što on uistinu jest te je ovrhu pokrenuo na temelju starog rješenja na kojem se nalaze podaci koji više nisu istiniti? Pokušao sam upitom prema ovrhovoditelju, no ne nailazim na razumijevanje, iako i sami priznaju da je, u trenutku slanja zahtjeva za naplatu, moj dug iznosio trostruko manje od iznosa koji su naveli u zahtjevu.

Unaprijed hvala na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija