Jump to content

Otkaz ugovora o najmu


Soltadjanin

Preporučene objave

Pozdrav

Imam ugovor o najmu stana kao najmoprimac, zbog nekih okolnosti zelio bih raskinuti nesto ranije taj ugovor ( na godinu dana,sad je proslo 7 meseci ), jedna od tacaka ugovora glasi da cu biti obvezan platiti sve najamnine do ugovorenog isteka ugovora ako zelim raskinuti ugovor ranije . Nisam jos kontaktirao vlasnika o ovoj temi, ali bih zelio proveriti da li bas mora tako, znam da je ugovor - ugovor i da sam ga prihvatio ( nije mi se tad ta tacka cinila vaznom ), zanima me teoretski ako vlasnik stana ne bi prihvatio neki dogovor ( ne bih mu naravno ostao duzan, niti otisao sutra plus ima 3 najamnine kao polog ) i insistirao da bude bas tako da li bih morao isplatiti tih 5 najaminna odjednom ili vec kako na rate/mesecno kao da i dalje zivim tamo .

uređeno: od Soltadjanin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Soltadjanin je napisao:

zbog nekih okolnosti zelio bih raskinuti nesto ranije taj ugovor

Ne radi se o okolnostima za koje je kriv najmodavac?

prije 13 sati , Soltadjanin je napisao:

ali bih zelio proveriti da li bas mora tako, znam da je ugovor - ugovor i da sam ga prihvatio

Da, osim ako se ne sporazumite drugačije.

prije 13 sati , Soltadjanin je napisao:

ima 3 najamnine kao polog

Ovaj je polog namjenjen za naknadu štete ukoliko nastane u stanu ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, okolnosti su moje  ( bolja poslovna ponuda u drugom gradu ) . Sad sam proverio ugovor - za polog pise da je namenjen pokrivanju potencijalnih ostecenja u stanu i nepokrivenih dospeca najamnine, ne znam da li se to moze iskoristiti ako ne bude bio voljan za neki sporazumni raskid kao pokrivanje 3 od 5 preostalih meseci ( u tom slucaju preostala 2 bih platio redovnim putem, mesecno kao da i dalje zivim tamo, mada sam i mislio ponuditi mu taj polog u zamenu za sporazumni raskid, ili bih morao platiti tih 5 najamnina kao i do sad, pa da mi on onda vraca polog jer ostecenja u stanu nema, i onda bih ispunio rok ugovora ) . Takodjer pise da prilikom isteka ugovora i predaje stana nazad da bi se pravio zapisnik o stanju stvari, sad vlasnik ne zivi u Hrvatskoj i ne dolazi cesto i ja ako bih napustao stan i isao u drugi grad, da li bih morao licno doci zbog toga, jer ja bih mu  odmah javio kad sam napustio, samo sumnjam da bi on dosao tada .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tada ste mu dužni platiti 5 najamnina, a djelomično ih možete podmiriti iz pologa, ako ne bude utvrđene štete koju je isto potrebno namiriti iz pologa.

Zapisnik se radi kada otkažete najam i iselite iz stana, a tko će ga sačiniti umjesto najmodavca, to nije Vaš problem.

Da li je taj ugovor samo ovjeren pred javnim bilježnikom ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Soltadjanin je napisao:

Jeste, ovjeren je . I hvala na odgovorima .

U slučaju da je u pitanju i solemnizirani ugovor o najmu, a koji ima snagu ovršne isprave, tada Vas najmodavac za nenaplaćene najamnine relativno jednostavno može ovršiti.

Ako su samo ovjereni potpisi, također Vas može ovršiti, ali je postupak dugotrajniji, pa je pitanje koliko mu se to isplati s obzirom na visinu dugovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija