Jump to content

Slanje opomena za komunalnu naknadu


danijel_m

Preporučene objave

Dobar dan!

Već godinama imam problem sa općinom Vir i naplatom komunalne naknade. Ove godine sam prije par dana dobio opomenu za neplaćanje komunalne naknade za 2023. godinu iako je plaćena u cijelosti 29.05.2023. godine. Uplatnica je od općine u kojoj je navedeno za koju godinu i poziv na broj. Problem je taj što posljednje 22 godine  SVAKE godine u u travnju šalju opomenu (naravno i prijetnju ovrhom) za neplaćenu naknadu za prethodnu godinu (koja je svake godine uredno plaćena u razdoblju od svibnja do kolovoza, u cijelosti) te da im pošaljemo dokaz o uplati. Prethodnih godina sam na to odgovarao i slao im dokaze mailom, a sad mi je to već dosadilo. Prije par godina (mislim da je to bilo 2016.) su pokušali naplatiti komunalne naknade od 1998. do 2001. (dugovanje ostalo od starih vlasnika) na što sam se uredno pozvao da je to u zastari. Na taj se dopis nisu ni očitovali (jesu li obrisali dugovanje, tj. što su sa time, ne znam). 

Postoji li način da ih prijavim na nemar i nesavjesno poslovanje (nešto u tome segmentu)? I kome? Nevjerovatno mi je da se svake godine isto ponavlja što upućuje da imaju nekog zaposlenika (možda i više njih, slobodno ću napisati uhljeba) koji ne rade svoj posao, a za njega primaju plaću - molim vas da ih ne branite kako su im plaće premale i kako su pretrpani poslom.

P.S. Slao sam dopise i njihovom pročelniku za naplatu i načelniku općine u kojem sam ih molio da povedu računa o načinu (ne)rada svojih djelatnika te da ne šalju prijetnje ovrhama jer stvarno nemaju temelj za istu. Ne želim dopustiti ovrhu računa jer kako su naši sudovi brzi i kod dokažeš da nisi kriv odoše m... 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

uređeno: od danijel_m
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija