Jump to content

Nemogucnost odaziva na prekrsajni sud


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Nakon sto sam procitao par diskusija i vidio da dajete dobre savjete, evo mog slucaja.

 

Jucer sam dobio poziv za prekrsajni sud za 5. mjesec i trebalo mi je dobrih 24 sata da se sjetim sto sam skrivio. Naime, prije 14 mjeseci me je policija zaustavila i napuhao sam 0,3 g alkohola u krvi. Uzeli su mi vozacku i samo rekli da odem sutradan po nju na policiju (jos uvijek imam stranu vozacku jer sam polagao vozacki ispit u inozemstvu i nisam je nikad promijenio...ne bitno..)

 

U medjuvremenu sam promijenio prebivaliste i dobio poziv za prekrsajni sud.

 

Imam par pitanja :

1. ne mogu nikako otici na dan kad sam pozvan zbog obaveza - sto da radim ?

da napisem pismo za odgodu ili da se ne pojavim?

 

2. koja je moguca sankcija ? da li me moze spasiti strana vozacka ili samo zakomplicirati stvari jer sam je trebao promijenit u hrvatsku (ili se nece ni spominjati...)

 

3. da li ce me spasiti zalba poslije odluke suda, tj. odvuci do zastare jer mi je ovo fakat jedini prekrsaj u zivotu

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoci.

 

F.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošaljite dopis sudu sa brojem akta pod kojim se vodi vaš slučaj, ili nazovite isti pa odgodite. praksa je takva da kod pripremnog ročišta možete doći i mimo datuma, ali ukoliko se radi o glavnoj raspravi kao i suočenju sa drugim svjedocima postupka, morate pristupiti na taj dan. u slučaju neopravdanja vašeg nedolaska, sud će izdati nalog za vaše dovođenje. da li će strana vozačka utjecati na to ne znam, jer niste niti napisali za koje vas prekršaje terete. na rješenje suda imate pravo žalbe, pa šta bude. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok i hvala na brzom odgovoru.

 

Kako mogu znati da li se radi o glavnoj raspravi ?

Na papiru pise jedino sljedece :

Poziv okrivljeniku..pa dalje ...da se poziva da osobno pristupi ovom sudu radi ispitivanja u svosjtvu okrivljenika, zbog prekrsaja ..pa dalje rucno napisano u praznom prostoru .. zahtjev.

Nize pise par upozorenja od kojih da u slucaju neodazivanja izdat ce se dovedbeni nalog, koji ce biti proveden o trosku okrivljenika. Ukoliko nazocnost okrivljenika nije bitna za raspravu, odluka ce se donijeti i bez njegove nazocnosti.

 

Ne bi se reklo da se radi o glavnoj raspravi ili grijesim?

 

Rekli su mi da policija zna doci po nekog ko se nije pojavio na sudu u pola noci pa i zbog najsitnije kazne => i nije neko ludo iskustvo

 

Sto se tice prekrsaja samo pise da je iz clanka 199 st.1 sto mi je i pomoglo da se sjetim onoga sto sam napisao gore.

 

??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na pozivu bi trebalo pisati da je to poziv na glavnu raspravu. no, nema veze. sve to što se tiče upozorenja o dovođenju i troškova dovođenja stoji, kao i to da ukoliko se ne odazovete rješenje se može donijeti i bez vašeg saslušanja, najvjerovatnije na temelju iskaza svjedoka policajca, koji je utvrdio prekršaj. policija imaurednovno vrijeme....prema tome ne može nekoga privesti u osam navečer niti u ponoć radi plaćanja kazne (a niti radi saslušanja), jer sud ne radi u to vrijeme kao niti pošta gdje bi se ista mogla uplatiti, a radi kazne se ne određuje zadržavanje. malo su vas krivo informirali, a tko bi vas saslušao u 00,00 sati (sudac spava, sud zatvoren)....... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve u svemu, najbolje je da posaljem dopis da ne mogu doci na taj dan na ispitivanje pa ce me dati novi datum ? Da li pismo treba biti preporuceno ?

 

Imam jedno pitanje vezano za sljedeci dopis koji mi posalju sa suda bilo to poziva za saslusanje ili izreka kazne : sto se desava ako odbijem zaprimiti pismo od strane postara ili na posti tj. ne potpisem ?

 

Hvala.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija