Jump to content

Ishod natječaja


Ir222

Preporučene objave

Poštovanje!

Radim u državnom vrtiću posao na određeno već dvije godine. Zanima me sljedeće, imam li prednost pri zapošljavanju na sljedećem natječaju q obzirom na iskustvo u ustanovi i mom radnom mjestu, što ako se npr. na natječaj javi osoba koja udovoljava uvjetima (kao i ja) i dijete je branitelja s prednošću zapošljavanja? Može li se onda odraditi testiranje ili automatski druga osoba dobiva posao bez obzira na moje iskustvo na tom poslu? Do sada nije bila praksa testiranja u ustanovi. Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ostvarujete prednost pri zapošljavanju na osnovi činjenice da ste zaposleni na tom mjestu. Testiranje u Vrtićima nije propisano zakonom, a moguće je jedino ako je propisano Pravilnikom o radu, mada je i to sporno jer zakon ne određuje da se postupak uređuje internim aktom. Ravnatelj je obvezan upravnom vijeću predložiti osobu koja ostvaruje prednost, ne postoji automatizam, UV može odbiti dati suglasnost.

Dijete branitelja ostvaruje prednost samo ako je branitelj smrtno stradao, nestao, ako je dijete korisnik minimalne naknade, bez oba roditelja itd. - vrlo rijetko.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija