Jump to content

Obavezna prijava za posao


Mladen88

Preporučene objave

Poz , po kojem zakonu zavod za zaposljavanje moze tjerati nezaposlene da se jave na natjecaj za posao uz prijetnju skidanja sa zavoda ako se nejave na natjecaj koji su oni odredili.  Cesto isti nema nikakve veze sa strukom dakle jednosavno to rade da te skinu.  Ali nebi reko da igdje u zakonu postoji mogucnost da te neko tjera na zaposlenje protiv tvoje volje pa bila to i drzavna institucija. Zavod bi trebo mozda savjetovati ali ovo sto rade je nezakonito.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , gala385 je napisao:

Po članku 17. Zakona o tržištu rada.

Koja svinjarija od zakona , ovo ispada kao u robovlasnickom drustvu , valjda svako osobno moze odluciti sta ce raditi a sta ne. Jel postoji neki kontra clanak koji kaze da se nikog nemoze prisiliti na radni odnos ako on to nezeli ? Tako nesto bi moralo biti u zakonu. ?  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

prije 5 minuta, drot13 je napisao:

Nitko ne prisiljava nikoga na posao koji ne želi. Dodatno, prijava na HZZ nije niti obavezna, a ako se osoba prijavi, dužna je postupati po pravilima na koja je pristala prijavom. 

Ako se neprijavi gubi odredena prava tako da je na taj nacin prisiljena biti prijavljena. A kako bi ti ukinuli ta prava prisiljavaju te na posao koji nezelis. a imaju i jos metoda kako da te skinu sto prije   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija