Jump to content

Molim neke odgovore


anonimno

Preporučene objave

NEMAM POJMA KAKVE SKRIPTE SPOMINJEŠ ALI TA TRI ZAKONA KOJA SI SPOMENUO-LA NISU TEŠKA I OBIMNA, A TREBAŠ NAUČITI SAMO OSNOVNO, OSIM MALO DETALJNIJE OBITELJSKI KOJI NIJE TEŽAK. NISAM JOŠ POLOŽILA ISPIT IDEM U LIPNJU ALI SAM SLUŠALA JEDNOM I TAJ PUT NIJE BILO NITI JEDNO PITANJE IZ OVRŠNOG A IZ TRGOVAČKOG I OBITELJSKOG IMAŠ NA FORUMU :PRAVOSUDNIISPIT-PITANJA. TO NE ZNAČI DA OVRŠNI NE TREBAŠ UČITI SAMO SE NE ZADRŽAVAJ NA TOME VIŠE OD DAN-DVA JER NEĆEŠ STIĆI. VJERUJ MI JA SAM POČELA DETALJNO I SAD SAM U STISCI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovno ja. Vidi se da idem idući mjesec na pravosudnio. Pregledala sam te skripte i mogu ti reći da jedino što je dobro skripta iz trgovačkog. Razlog je taj što je obuhvatila sve zakone koji se pitaju iz trgovačkog i to kratko i jasno. Skripta iz ovršnog je pre obimna i čini mi se da se čak ne razlikuje od zakona što se tiče kvantitete, a to ti ne treba jer sam ti već rekla da to slabo pitaju i ne trebaš se na tome zadržavati. Što se tiče obiteljskog mislim da to nije teško naučiti iz zakona i meni je donekle sjelo ali vidjet ćemo. Skripta iz obiteljskog mi se čini zastarjela jer nisu obuhvaćene najnovije izmjene ali samo sam ga prešla površno pa sam samo uočila pitanje Tko se smatra majkom djeteta. Izmjena u obiteljskom zakonu glasi žena koja je rodila dijete jest majka dijeteta. Znači izbačena je stara definicija da se žena koje rodila dijete smatra majkomj dijeteta .Još neki detalji mi govore da ti je pametnije držati se zakona ali ne mogu se sad svega sjetiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok svima

 

evo samo kratka potvrda i od mene, obzirom da idem na ispit ovog mjeseca, pa vam ne moram niti reći kako mi je

Ovo što je napisala Mel je točno - skripta iz obiteljskog je zastarjela i treba dosta paziti ako se po njoj radi. Osim definicije majke tu je još i posvojenje po starom zakonu (dva oblika, sada je samo jedan) i ima još nekih stvari.

 

iz te je skripte preostalo vrijedno samo nekoliko prvih odjeljaka. Obrati samo pažnju na vrste obitelji - njih se mora nabrojati kako tamo i piše, a ostalo bi sve trebalo raditi po zakonu. Skriptu se može konzultirati u slučaju da ti nešto iz zakona nije jasno.

 

Ovršno - meni su rekli da je dovoljno naučiti dijelove koji su označeni u popisu literature. Slušala sam ispit nekoliko puta i svega jednom čula pitanje iz ovrhe i to koje su ovršne, a koje vjerodostojne isprave. Ne sumnjam da pitaju i više, ali treba se koncentrirati na osnovni zakon iz grupe (nadam se :) )

 

pozdrav svima, štrebajte i dalje :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas koji ste prošli slijedeći dio materije da mi kažete koliko će mi vremena odnijeti GPP, Trgovačko, Obiteljsko, Ovrha, Uprava i Radno.

Počela sam valjda predetaljno pa mi je teška frka hoću li stići do lipnja, naravno načueno moram još ponoviti.

Pitanje je biti ili ne biti, zato molim iskustva jer ću poludjet od brige.

 

Zabrinuta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ZPP trebaš detaljno učiti , a i Upravu. Radno možeš u kombinaciji s pitanjima pa i ne treba tako detaljno . Za ostalo samo osnovno po pitanjima.

Evo ja sam u fazi ponavljanja, ali svejedno imam dojam da nemam pojma :-?

Kažu mi oni koji su to prošli da je to normalno iako mi se to i ne čini baš tako :-(

Sva sam konfuzna, šta mogu- glava mi je puna.

Btw, hvala mel na odgovorima za one skripte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad kad sam si skinula te skripte tek vidim da sam potrošila samo drgocijeno vrijeme internetu. Trogvačko je bezveze jer isto tako je zastarjelo jer nema novih izmjena iz 2003. godine npr temeljni kapitlai u d.d. i d.O.o. su još i DEM kao i mnogi iznosi. Uči iz zakona samo osnovno. Ja sam se usmjerila na vrste trg. društava, tvrtku, odgovornost i organe trg. društava. i to ti je to. Zapravo vidjet ćemo da li je to to. HA HA!!Ovršni zakon je katastrofa ali sva sreća s tim se susrećem svaki dan jer sam kao vježbenik na sudu ispisala tisuće rješenja o ovrsi. Ali ipak ako netko zna razjasniti pravne lijekove u ovrsi NA HRVATSKOM voljela bi da to podijeli s nama.

AJD BOK!!!!!!!!!

 

MEL

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija