Jump to content

osnivanje d.o.o.


anonimno

Preporučene objave

Bio sam mali dioničar jednog malog škvera kakvih je nekada bilo na gotovo svakom otoku po nekoliko. U njemu sam odradio cijeli radni vijek i dočekao mirovinu. Dogodila se je klasična privatizacijska priča. Da ne duljim, d.d. je iz pretvoreno u d.O.o. Ja imam u njemu udjel u temeljnom kapitalu od cca 35 000 kuna. Budući da su mirovine kakve jesu, ja sa svojom djecom planiram pokretanje nekog malog vlastitog biznisa (d.O.o.). Zanima me da li mogu u temeljni kapital uvrstiti ovaj moj udjel u škveru kako bi platio manje od onih 20 000 kuna temeljnog kapitala koliko je potrebno za osnivanje d.O.o.? Molim da mi netko odgovori. Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što Vam je rekla kolegica, trošak osnivanja bi bio veći a postupak dugotrajniji u slučaju unosa prava, budući da morate zatražiti od nadležnog Trgovačkog suda imenovanje revizora. Provjerite koliki bi bio njegov trošak. Tek po izvješću revizora mogli bi ići bilježniku radi sastava ostalih troškova. Trošak javnog bilježnika bi također bio nešto veći.

Najjednostavnije bi bilo s 20.000,00 kn. U slučaju unosa prava ipak bi morali uplatiti u gotovini najmanje polovinu temeljnog kapitala u novcu čl.390. st. 3 ZTD

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija