Jump to content

Prijepis vozila na novog vlasnika


sale456

Preporučene objave

Poštovanje,

Ima jedno pitanje ukoliko mi možete pomoći.

Kupujem auto od jednog vlasnika koji se nalazi u Zagrebu na liječenju, zbog psihički situacije više ne može upravljati vozilom.

Bili smo ja njegova majka i sin koji je vlasnik auta. Sin je prebacio puno pomoć na majku u slučaju da se auto proda da može ona prodati umjesto njega.

Što je sve potrebno ponijeti na tehnički za upis i prijepis vozila, pošto sin ne može doći ali majka ima puno pomoć dali onda treba predati i ugovor punomoć vlasnika i sve ostalo?

Može odgovor

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prijepis vozila kupljenog od fizičke osobe potrebni su slijedeći dokumenti:

1. Uredno ispisan ili sastavljen kupoprodajni ugovor

2. Dokumenti vozila, ako je vozilo iz HR u vašem slučaju da, treba: prometna dozvola i polica osiguranja ako ista još vrijedi

3. Osobna iskaznica novog vlasnika

4. U vašem slučaju punomoć vlasnika vozila dan njegovoj majci da u njegovo ime može poduzimati sve radnje vezane uz prodaju i prenos vlasništva ovjerenog kod javnog bilježnika.

Trošak prijenosa uglavnom plaća kupac, ako ugovorom nije drugačije definirano

Prijepis se radi na stanici za tehnički pregled vozila, a nadležna je stanica unutar područja prebivališta novog vlasnika.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno pitanje kada osoba koja je dobila puno pomoć da li se kupoprodajni ugovor o autu mora biti vlasnik Na kog se vodi auto ili na puno pomoć osobu ali pretpostavljam da treba biti vlasnik auta može odgovor hvala

Pretpostavljam da treba biti Ko je vlasnik auta pošto se na njega vodi a majka u njegovo ime može potpisati može vaš odgovor kad budem ispunio kupoprodajni ugovor koga da točno upišem hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje

Zvao sam tehnički pregled vozila i pitao za prijepis vozila puno pomoć sina koji nije prisutan, ali mama je od njega dobila puno pomoć i rekli su da ne treba ovjeriti puno pomoć samo donijeti taj ugovor i majka koja je dobila to dopuštenje.

Dali onda treba ovjeriti ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam baš siguran da je ta informacija točna, ali znati ćete kada dođete realizirati prodaju - kupnju i prijenos vozila.

To navodim iz razloga sto su u neovjeravanju takvog dokumenta moguće malverzacije, a tu se radi i preuzimanju novca od prodaje i neovjereni dokumenat nije vjerodostojan.

Ali ako takvu punomoć priznaju u stanici za tehnički pregled gdje obavljate taj posao znači da je to u redu i po tome postupite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija