Jump to content

Prodaja duga koji je na fini


Crometar

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jedno pitanje pa ako mi netko može odgovoriti ukoliko se našao u slicnoj situaciji. Naime, Zagrebacka banka je prodala dug agenciji Svea ekonomi, međutim, taj dug je meni drugi u redosljedu na naplatu na fini. U 11.mj ce pocet uplate za taj dug jer ce prvi biti rijesen. Sada meni nije jasno, zasto su prodali dug 2 mj prije naplate, a 2 godine se nije događalo ništa po pitanju toga. Čitam po FB da se to vec događalo, ljudi su platili na fini dug, ali im je agencija poslala isti taj dug ponovno na finu kao da nije placeno. Što sad da radim? Zovem Zagrebacku, oni kazu nemaju nista vise s tim.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav. Zaba je vjerojatno sad radila pregled loših kredita pa su utvrdili da je vaš predmet za prodaju potraživanja, oni ne mogu znati kada će se krenuti naplaćivati.

Ako je ovrha na Fini i krene se naplaćivati, Fina vodi evidenciju o ustegama s vašeg računa i sve vam može dati u pismenom obliku (specifikaciju naplate i sl.) pa možete biti bez brige. Vama je u biti svejedno je li vjerovnik Zaba ili Svea, također je nebitno je li na Fini upisana Zaba ili Svea, ako je upisana Zaba uplate koje zaprime će proslijediti Svei. Položaj dužnika ne smije biti ugrožen prodajom potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija