anonimno objavljeno: 5. svibanj 2007. objavljeno: 5. svibanj 2007. evo, gledam na www.moj-posao.hr, traže xy honorarno. ok, to je valjda ugovor o djelu i sl... riječ je o školi, traže honorarnog profesora. što je sa doprinosima, stažom i sl? kako to ide? hvala Citiraj
anonimno odgovoreno: 5. svibanj 2007. Autor odgovoreno: 5. svibanj 2007. Honorarno znači privremeno! Neznam kolko plaće ide uz to! mislim da oko >65% normalne! Citiraj
punto07 odgovoreno: 5. svibanj 2007. odgovoreno: 5. svibanj 2007. Kod ugovora o djelu nije isplata plaće, već naknade za izvršeno djelo koja se dogovara. Svakako se plaćaju porezi i prirez. Radni staž se ne upisuje u radnu knjižicu. Malo mi je "neobično" da bi neka škola išla na sklapanje ugovora o djelu s profesorima, no ovisi o čemu je riječ. Prije bih rekla da bi mogla biti riječ o ugovoru o radu na određeno vrijeme s nepunom satnicom. Tada naravno ide plaća u razmjernom odnosu (%) prema plaći za isti posao u punom radnom vremenu. Plaćaju se tada svi porezi, doprinosi, prirez i staž se upisuje u radnu knjižicu. Najbolje ih nazovi. Citiraj
anonimno odgovoreno: 6. svibanj 2007. Autor odgovoreno: 6. svibanj 2007. da, i ja se slažem.... riječ je o privatnoj školi i mislim da je nepuna satnica u igri. anyway, ako nazovu, znat ću više. thx! Citiraj
ksx odgovoreno: 8. svibanj 2007. odgovoreno: 8. svibanj 2007. kod privatnih škola uopće nije neobično da se nastavnici zapošljavaju na ugovor o djelu privatne škole mogu sklapati ugovore o djelu sa svojim zaposlenicima i na njih se ne odnosi kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim ili srednjim školama ustvari čak je postala i praksa da većina privatnih škola sklapa ugovore o djelu sa svojim nastavnicima. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.