Jump to content

Nasilna susjeda


Claudia

Preporučene objave

Poštovani, zanima me postoji li, ikakav, pravni lijek za nasilnu susjedu (verbano i emocionalno zlostavlja susjede).

Ukratko: susjeda učestalo, verbalno, napada susjede (viče, dovikuje, prijeti...)...Optužuje ih za djela koja nisu počinili (jednog je optužila da joj baca smeće u vrt, drugu sujedu da joj izlijeva mokraću pod prozor...i sl.)...Njezini napadi su izrazito neugodni i nemali broj puta su se napadnuti rasplakali od očaja i nemoći. Nikada ne znaš kada će te "zaskočiti" vikom, galamom i optužbama.

Osim toga unuku, koju povremeno čuva, potiče da baca kamenje na drugu djecu, plaši je susjedima (npr."Kod ove tete je zmija u dvorištu").

Jednom je pozvala susjedu (moju mamu) i bacila joj mrtvog štakora u dvorište.

Meni je, osobno, žao žene jer je, očito, psihički bolesna (razgovarala sam s njom, jedna sam od rijetkih s kjima ona razgovara i čini mi se da je paranoična, inače sam psiholog po struci).

Zanima me postoji li, ikakav, način da se susjeda uputi na psihijatrijsko vještačenje i liječenje?

Svi bliži susjedi bi potpisali peticiju, naveli situacije koje su se dogodile, postoje svjedoci...Strah ih je da se ne dogodi što gore od verbalnih prijetnji.

Hvala!

 

P.S-Razgovarali su s njezinim sinom koji je obećao razgovarati s mamom, međutim ništa se nije promijenilo, štoviše, čini mi se kako ga je uvjerila u to da svi imaju nešto protiv nje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li kad pozivali policiiju?

Postoje li policijski zapisnici?

Prijavite policiji ili državnom odvjetništvu konkretne prijetnje uz navođenje sadržaja, datuma, svjedoka i slično.

Prema tome će već državno odvjetništvo procijentiti ima i osnove za kazneni postupak po službenoj dužnosti ili po privatnoj tužbi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Do sada nitko nije zvao policiju, ali učinit će to prilikom slijedeće "scene".

Žao im je bilo susjede.

Do prije nekoliko godina bila je, 'ajmo reći, normalna. Krenuli su sporadični ekscesi, a unatrag mjesec, dva, stanje se pogoršalo.

Policijska prijava bit će i za njezino dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

imam i ja sličnu susjedu koja nas sustavno maltretira već tridesetak godina a u posljednje vrijeme postaje sve gore. Nedavno je čak i fizički prijetila u trgovini. Kad je postalo nemoguće koristiti dvorište od njezine galame i psovki počeli smo zvati policiju i stvarno uvijek izađu i naprave zapisnik. Do sada je susjeda već nekoliko puta bila na prekršajnom i to je to. Poslije toga samo još više divlja.Ne postoji način da se žena protiv svoje volje podvrgne liječenju (tu je u pitanju i alkoholizam).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji način da se prisili na liječenje. Naime sud joj u kaznenom postupku, ukoliko utvrdi da je njena ovisnost o alkoholu u uzročno-posljedičnoj vezi s počinjenjem kaznenog djela, može naložiti sigurnosnu mjeru liječenja od ovisnosti.

 

Naravno za takvo što treba doći do kaznenog postupka, a po onom što ste napisali dolazi u obzir jedino privatna tužba ako vam je prijetila kakvim zlom. Ako je prijetila smrću onda se postupak pokreće prijedlogom i za vas je situacija jedbnostavnija (i besplatna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija