Jump to content

Odbijen upis u ZK - molim pomoc


Sam

Preporučene objave

1999 kupila sam stanu zgradi i odmah isplatila cjelokupni iznos. Medjutim u Ugovoru o prodaji je ostalo da ce se cjelokupni iznos isplatiti, i prodavatelj ce dostaviti potvrdu, a da je za stan placena kapara. Preostali iznos je primio sin prodavateljice. Placen je porez na nekretnine na osnovu tog ugovora i predan zahtjev za upis.

2005 je stiglo od suda da se odobrava predbilježba za upis i da nedostaje potvrda.

Kako je prodavateljica u umrla u medjuvremenu, kakav je postupak potrebno provesti da bi se nekretnina mogla uknjižiti?

Unaprijed hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sto je placen porez sud ne zanima. Ono sto je vama potrebno je tzv. tabularna izjava. Nakon smrti prodavateljice, koja je pretpostavljam bila i zemljišnoknjižna vlasnica stana, što se suda tiče, vlasnik stana postao je nasljednik (ili nasljednici,ako ih je bilo više). E sad ta osoba (ili osobe) trebaju potpisati izjavu tipa "izjavljujem da je XY u potpunosti isplatio kupoprodajnu cijenu iz tog i tog ugovora glede te i te nekretnine (koju sam/smo primio/li ili naslijedili) te da dozvoljavam(o) upis osobe XY kao vlasnika tog i tog stana". Tu izjavu treba obavezno ovjeriti kod javnog bilježnika,onda s tim idete na sud i to bi trebalo biti to. Ako vam nasljednik/ci odbiju izdavanje tabularne izjave, toplo se nadam da imate neki dokaz da ste mu/im taj novac isplatili, jer bi samo u tom slucaju mogli uspjeti u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija