Jump to content

Buka


anonimno

Preporučene objave

evo malo uvrnutog pitanja... naime ispred zgrade, tocnije ispred mog prozora su poceli gradjevinski radovi, grade se tzv. urbane vile :-D . Vrijeme planiranog zavrsetka 2 godine. buka je nepodnosljiva, buduci da se radi o udaljenosti od nekoliko metara, bageri, kamioni, turiranja me bude svako jutro i cijeli dan ne mogu nista raditi zbog buke. pitanje je sljedece, da li postoji neko pravno sredstvo (ovo pitanje je pomalo utopjiskog karaktera). Razgvor s njima nije pomogao. hvala!!!!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani , mislim da bi bilo najbolje da otiđete na godišnji odmor dok ne završe najbučniji radovi ili uživajte negdje u cvrkutu ptica i ljepoti prirode.

Živce u kanticu i s njima ribe pecati , vele ribiči.

 

Možda Vam pomogne slijedeća informacija :

 

Što policija čini povodom dojave i kršenju javnog reda i mira, konkretno zbog stalne buke nekog aparata u susjedstvu?

 

Povodom svake dojave o remećenju javnog reda i mira policijski službenici izaći će na mjesto događaja, prikupiti relevantna saznanja i ukoliko utvrde da je neka osoba svojim ponašanjem ostvarila obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN br. 5/90, 47/90 i 29/94), protiv nje su ovlašteni podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

Ukoliko ponašanjem određena osoba ne ostvaruje obilježja prekršaja iz oblasti navedenog Zakona, ali ostvaruje obilježja prekršaja po Odluci o kućnom redu (Službeni glasnik Grada Zagreba, broj: 8/1989.), policijski će službenici osobu koja je zatražila intervenciju uputiti da se za podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka obrati predstavniku suvlasnika, s obzirom da je, temeljem članka 40. navedene Odluke, u njegovoj nadležnosti podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

No postoje i dvojbene situacije u kojima se određenim ponašanjem ili radom određenih uređaja stvara stanoviti intenzitet buke za kojeg se prema uobičajenom poimanju ne može utvrditi je li riječ o narušavanju javnog ili kućnog reda te će u tim situacijama policijski službenici osobu koja je zatražila intervenciju uputiti da se za mjerenje intenziteta buke obrati nadležnoj Sanitarnoj inspekciji koja je ujedno i nadležna podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje iz oblasti Zakona o zaštiti od buke (NN br. 20/03).

S tim u vezi, predlažemo da, ako smatrate da jačina buke ima obilježja narušavanja javnog reda i mira, zatražite intervenciju policije, a ukoliko smatrate da se radi o prekoračenju dozvoljene buke, da pomoć zatražite izravno od nadležne Sanitarne inspekcije, odnosno predstavnika suvlasnika zgrade.

 

Želim Vam odlično zdravlje i miran san !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih se nadovezala na prethodni odgovor kolege, ali bih željela dodati da je za prekoračenje dopuštenih razina buke nadležna Sanitarna inspekcija, pa imate mogućnost podnošenje prijave nadležnoj San. insp.. Oni moraju postupiti po vašoj prijavi, te utvrditi da li se radi o prekoračenju dopuštene razine buke, te u skladu s utvrđenim poduzeti daljnje radnje koje su u njihovoj nadležnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem Vaš problem i do mene se rade dvije tz. urbane vile. Ali probleme sa bukom imao sam davno prije i ti se propisi nisu mijenjali od tih davnih dana. Zakon Vas zaštićuje, pisanim propisima, ali u stvarnosti sve je to drugačije i da dođete do nekih rezultata i da se ta buka smanji potrošiti ćete puno vremena i novaca još puno više. A smanjiti se neće jer je uvjetovana stanjem strojeva koji tamo rade i dok uspijete i započeti postupak zgrade će biti gotove. Bez obzira na optimizam predhodnika moje je mišljenje da ništa nećete napraviti, građevinari su spretni u manipulacijama budite sigurni u to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija