Jump to content

mjerenje posjeda - bez znanja vlasnika


anonimno

Preporučene objave

Konkretno se radi o susjedu koji me tuži zbog utvrđvanja prava vlasništva, jer je u tužbi kao prijedlog za presudu naveo diobu moje čestice koju želi dobiti dosjelošću, a pri mjerenju je bez mojeg znanja bio prisutan tužitelj, njegov odvjetnik te ovlašteni mjernik,pola godine prije podnošenja tužbe.

Molim, da li je to u redu? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije u redu (moralno), ali su oni to očito napravili da bi im poslužilo kao dokaz u parnici i vi tu ne možete ništa. Ukoliko sumnjate u točnost izmjete, možete predložiti novu izmejru putem vještaka mjernika kojeg odredi sud, ali kako ste vi tuženi, radi manjih troškova osporite tužbeni zahtjev i prigovorite dokazima, pa će tužitelj morati sam predložiti očevid i novo mjerenje, jer sud u pravilu izlazi na očevid bez obzira na već obavljena privatna mjerenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. Prava i obveze državnog službenika i ovlaštene osobe

 

Članak 110.

 

U obavljanju poslova državne izmjere i katastra nekretnina te postavljanju oznaka iz ovoga Zakona državni službenik i zaposlenik ovlaštene osobe ima pravo:

1. ući hodom u prostor svake katastarske čestice, izuzimajući građevine, a vozilom ako to dopuštaju okolnosti gospodarenja zemljištem,

2. u nužnom opsegu odstraniti drveće, grmlje i ostalo raslinje ako ometa obavljanje poslova iz članka 103. ovoga Zakona,

3. postaviti na zemljištu ili građevinama sve potrebne oznake izmjere i međne oznake.

Poslove iz stavka 1. ovoga članka državni službenik ili zaposlenik ovlaštene osobe dužan je obavljati savjesno i pažljivo kako bi se izbjegla moguća šteta.

O obavljanju poslova i postavljanju oznaka izvršitelj poslova dužan je prethodno pravovremeno obavijestiti nositelja prava na katastarskoj čestici.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija