Jump to content

kleveta


anonimno

Preporučene objave

Danas sam saznao da susjedov sin - inače sklon krađama - govori da je iz naše kuće i da je sin mog oca .Nažalost ,imamo isto prezime i kuću uz kuću.Momak je punoljetan .Posljednja osoba kojoj je pokušavao prodati ukredena predmet nas poznaje i ona nas je nazvala da bi nam rekla .

 

Šta napraviti i kako momku - stati na kraj ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kleveta

Članak 200.

(1) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu, kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka.

 

Tužiti ga za klevetu bi bilo rizično jer treba dokazati da je njegov postupak štetio ugledu ili časti vašeg oca. Treba dokazati prije svega da je takvo što rekao, a padaju mi napamet mnogi načini obrane koje bi dotična osoba mogla upotrijebiti s obzirom na nosi isto ime i da živi odmah do vas.

 

Moj savjet je da ga kulturno upitate s odmjerenom dozom ozbiljnosti zašto se predstavlja kao sin vašeg oca i da mu poručite to više nećete tolerirati ako čujete za takav slučaj, li mu pri tom nemojte prijetiti kakvim zlom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Možeš ga tužiti (privatno, što znači da ti plačaš postupak- ali to nije Kleveta) ali ako je na javnom mjestu opsovao mater, najlakše i učinkovitije je događaj prijaviti policiji koji će utvrditi elemente prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, te će sačiniti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Istome zatim slijedi najvjerovatnije novčana kazna koja sa troškovima iznosi 300 do 500-tinjak kuna - pa neka psuje i dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija