Jump to content

anonimo


anonimno

Preporučene objave

Moguće jest, ali se postavlja pitanje prateće dokumentacije i dokazivanja.

 

Naime, prema zakonskim odredbama, internim pravilnicima svake firme, inventura se mora napraviti najmanje jednom godišnje, u tijeku poslovne godine. Mnoge firme to obično rade krajem godine, neke firme rade tijekom godine i više od jedne inventure.

 

Sve zavisi što je ustanovljeno inventurama (viškovi i manjkovi) tijekom tih 2,5 godine koje spominjete.

 

Moraju postojati inventurne liste, zapisnici o manjkovima i viškovima.

 

Krenite od toga. Ne može Vas netko tužiti za manjkove nastale prije Vašeg dolaska na posao.

 

Problem nastaje ako su inventurne liste krivotvorene, podaci izmijenjeni, komisije nepravilno formirane ... ali u tom slučaju se tužba pobija temeljem nevjerodostojne dokumentacije te samom nemogućnošču utvrđivanja pravog stanja.

 

Naveli ste malo premalo detalja za konkretniji odgovor, ali svakako morate nekako ustanoviti što je evidentirano u poslovnim knjigama (inventurni viškovi i manjkovi).

 

Ako je sve kako ste naveli, što se same optužbe tiče, svakako ćete svi skupa imati problema sa dokazivanjem poslovnih promjena ako su iste naknadno mijenjane namjerno u nečiju korist te ne iskazuju pravo stanje u dane inventura u proteklih 2,5 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

inventure su bile i kako sam ja shvatio poslodavac je sam kuco robu na inventuri u skladištu te samo ponio papir s stvarima koje su falile i prekucao ih kao da su u skladištu,a one nisu bile. to su znali i bivši zaposlenici koji rade isto koliko i on . ynači dvije godine. postoje dokumenti, (slikani) paragoni na koje je eks izdavo račune bez knjiženja na računalo a pare stavljo sebi u đep , i na njima je njegov potpis , to je predano sudskom vještaku.

mene i ostale zaposlenike gazda sada šalje da svjedočimo protiv njega. ako ga ne proglase krivim što da radim ja i ostali zaposlenici. koji će bit krivi a nisu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija