Jump to content

Problemi sa nasljednikom


anonimno

Preporučene objave

Baka nam je umrla. Nije ostavila oporuku. Jedini zakonski nasljednik je moj otac, koji je cudak i izbjegava kontakt sa rodbinom (a pogotovo preminulom bakom) već dugo godina. Kompletnu brigu o baki vodili smo moja sestra i ja. Mislimo da nas otac nije zainteresiran za nasljedstvo jer ne zeli sa nikim kontaktirati i odgovarati na nikakvu postu.

 

1.Kakve su mogucnosti da sestra i ja ostvarimo nasljedstvo, jer mislimo da on nece nista poduzeti oko toga, pa tako se i ne odazvati ostavinskoj raspravi?

 

2. 10 godina prije nego je baka umrla, darovala mi je svoj stan. Da li netko u ostavinskoj raspravi moze polagati pravo na tu nekretninu?

 

3. Da li sestra i ja imamo pravo i na povrat umirovljenickog duga koji je baka imala?

 

4. Da li nasa majka tj. supruga od nasljednika, koja ne zivi sa njim 20 godina ali nije ni sudski rastavljena ima pravo na nasljedstvo?

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.nikakvo dok ga ne proglasite mrtvim ili zatajite njegovo postojanje jer on je nasjednik, a vi možete nasljediti tek iza njega ili proglasite li ga pravno nesposobnim skrbništvo nad njim može prezeti i centar za socijalnu skrb

2.nasljednici ako nisu dobili nužni dio ostavine,

3.ne nasljednik je otac

4.da iza vašeg oca ako nisu rastavljeni vi i sestra i majka na jednake dijelove

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da naravno odgovoreno je samo na pitanje u smislu možete li preskočiti oca, u postupku naravno da možete istaknuti zahtjev, kao i nasljednik za nužni dio može ga pokrenuti i nemora to je sve pod ako, bojm se dosta problema vas čeka.Ovo sa prešućivanjem nasljednika ne savjetujem mada to ljudi često rade jer kad nasljednik sazna pokreće se postupak i to vam uvijek visi nad glavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija