Jump to content

Zabrinuti obrtnik


tam

Preporučene objave

Zaposlila sam novu radnicu u trgovini 9.05. te smo odmah prvi dan ispunili ugovor o radu na neodređeno vrijeme. U ugovoru stoji da je probni rok 15 dana, otkazni rok 7 dana, plaća za taj mjesec do petnaestog idućeg mjeseca. Sa svim stavkama ugovora radnica se slaže, ona dobiva svoj primjerak a moj primjerak ja ostavljam u trgovini u fasciklu gdje stoji i obrtnica i drugi dokumenti koji se tu moraju nalaziti u slučaju inspekcije.21.5. radnica napominje kako želi ostati raditi i nakon probnog roka, no već 24.5 ne dolazi na posao, ne vraća ključeve, odnosi utržak sa sobom i zahtjeva momentalnu isplatu plaće. Ja se pozivam na ugovor, međutim ugovora više nema u fasciklu.Priijeti se prijavom za rad na crno a odbija donijeti radnu knjigu i svaki put traži novac ali ne na žiro račun već da ga ostavim kod njenog nekog susjeda. Ja ne želim isplatiti plaću dog mi se ne dostave svi dokumenti jer se bojim da će me stalno tražiti novac i želim to učiniti legalno. Što da radim i koja su moja prava kao poslodavca. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedna kopija ugovora vam se nalazi u HZZO jer oni inzistiraju na svome primjerku, pa tamo možete zatražiti taj dokument. Isto tako u HZMO i HZZO postoje primjerci obrazaca "M1P" (HZMO) i Tiskanica 2 (HZZO). To je za vas još jedan dokaz da ona nije radila na crno. Potražite te dokumente.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija