Jump to content

Pritvor radi neodazivanja !


Antonio1968

Preporučene objave

Imam jedan dosta delikatan problem pa bih molio da mi pomognete.

 

Naime protiv prijatelja se vodi kazneni postupak radi pustanja u opticaj krovotvorenog novca ( sest novcanica od sto kuna) , kazneno djelo je pocinjeno prije 5-6 godina i on je sve prepustio odvjetniku koji ga je obavjestavao o svemu , a kako je odvjetnik nedavno presao u javne biljeznike te je predmet prepustio neazurnom zamjeniku i u isto vrijeme je prijatelj preselio na drugu adresu sutkinja je radi nemogucnosti urucenja poziva za glavnu raspravu odredila pritvor. sad mene konkretno zanima šta mu je činiti jer je u medjuvremenu dobio posao i u slucaju pritvora i izbivanja s posla momentalno ce dobiti otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio je dužan izvijestiti sud o promjeni adrese i javljati se na pozive i do toga ne bi došlo.

Sad bi bilo dobro da se pisanim putem obrati sutkinji, pojasni joj malo situaciju (promjena odvjetnika, selidba, zaposlenje, nepoznavanje prava...), dostavi svoju novu adresu uz čvrsta obećanja da će se pojaviti na svakom slijedećem ročištu i zamoliti je da ukine rješenje o pritvoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud uvijek prati po službenoj dužnosti da li postoje uvjeti za prduljenje pritvora, odnosno za njegovo održavanje na snazi. Bez rasprave se može ukinuti i odrediti pritvor, samo za to trebaju postojati razlozi.

 

Ako se pritvor zamjeni jamstvom, nema problema glede zakazivanja rasprave, ali dok okrivljeni nije u pritvoru, ni rasprava se ne može zakazati, ali uvijek postoji mogućnost suđenja u odsutnosti ukoliko zaškripi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija