Jump to content

Raskid ugovora


mcgreg

Preporučene objave

Roditelji su potpisali prosle godine ugovor o turistickoj usluzi, tj. oni placaju u ratama i za to imaju pravo iskoristiti 14 dana odmora na nekim otocima (sejšeli ili sl.) a nakon toga imaju pravo na godisnje 14 dana bilo gdje u svijetu s velikim popustima.

 

Otplaceno je cca. pola iznosa, a nije iskoristeno ono prvo pravo....

 

Raskinuli bi ugovor razlog je bolest zbog koje se nemoze putovati (kičma), poslali smo dopis o raskdu ugovora zobog novonastalih okolnosti, no ta firma ne pristaje na raskid bez obzira na okolnosti. U ugovoru nisu navedene mogućnosti raskida ugovora.

 

?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako.U načelu Vaši roditelji nemaju osnove za raskid ugovora.Zbog izvanrednih okolnosti bi se ugovor mogao raskinuti ako bi ispunjenje obveze Vaših roditelja za njih bilo pretjerano otežano ili bi im nanijelo pretjerano veliki gubitak(ZOO).Samim time što je došlo do bolesti, Vaše roditelje ne sprečeva da isplate rate na koje su se obvezali niti im nanosi određeni gubitak.Mogli bi tražiti raskid, npr.ako su se Vaši roditelji našli u nepovoljnoj materijalnoj situaciji zbog bolesti, dodatni izdatci liječenja, gdje bi onda daljnje plaćanje rata (njihove obveze iz ugovora) za njih bilo pretjerano otežano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, firma koja se obvezala Vašim roditeljima je koliko vidim spremna ispuniti svoju obvezu iz navedenog ugovora, stoga nemožete tražiti po toj osnovi raskid ugovora.Isto tako Vaši roditelji očito mogu ispuniti svoju obvezu, stoga su je i dužni ispuniti.Dali u ugovoru postoji klauzula po kojoj se ugovor može raskinuti jednostranom izjavom uslijed izvanrednih okolnosti?Dali je možda ugovorena odustanina?Ako nisu, ugovorna obveza se mora ispuniti.To što Vaši roditelji nemogu iskoristiti putovanje nije opravdan razlog za raskid ugovora.Nevolim se ponavljati ali, jedino ako bi im daljnje ispunjenje obveze postalo pretjerano otežano ili bi im nanosilo pretjerano veliki gubitak(npr.bolest Vaših rodit.je prouzrokovala dodatne troškove liječenja, pa bi daljnje ispunjenje obveze za Vaše rodit.bilo otežano), mogli biste jednostrano odustati od ispunjenja obveze( i to tek podredno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija