Jump to content

sam protiv svih


destiny

Preporučene objave

pozdrav svima,

trebam konkretnu pomoć, za tjedan dana mi je zakazano 1. ročište na općinskom sudu na kojem sam "tužen" da se "moram" rastati. tužiteljica je moja supruga naravno.o razlozima ne bih puno govorio (kog zanima nek čita moje postove). pošto sam financijski ograničen,a i sugerirali su mi da za prvo ročište i ne trebam odvjetnika pošto se ja ne slažem niti sa jednim supruginim zahtjevom....dakle recite mi što me čeka ili ako vam se neda pisati onda mi navedite naslov ili autora posta na ovom forumu gdje bih mogao naći odgovore...probao sam sam tražiti..vjerujte to je sizifov posao jer o ova tema posstala "ogromanjska"

hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čeka vas- razvod.

Ukoliko se ne slažete s time, a supruga je odlučna u svojoj nakani, sve mi se čini da je nećete spriječiti.

Obzirom da su razvodi ozbiljna stvar a ne igrarije, ne bih se složila da vam nije potreban odvjetnik kako bi imali i dobar i pravovremen savjet i reakciju. Poglavito stoga što prvo ročište može biti i zadnje.

Ako ste odlučni napraviti sve što je u vašoj moći da zaštitite svoje interese i djece ukoliko ih imate, bez odvjetnika se sudom ne bih igrala.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..ma mene zanima samo procedura u samoj sudnici,to da ćemo se rastat jasno je ko dan, imamo dijete i njeni zahtijevi su nerealni i maximalni,što je samo po sebi razumljivo....ja joj nemogu i neželim osporiti pravo na rastavu, ali tu prestaju sva naša zajednička stajališta, za sve ostalo bit će potrebna arbitraža..

..samo za 1. ročište ne bih uzimao odvjetnika, poslije ga mislim angažirati jer je previše toga u igri da bih se baš sam upuštao u to ....

:čeka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ha, procedura...

Doći na vrijeme.

Ući...

Posjednu vas oboje. I odvjetnike.

Konstatiraju da je priloženo sve što je trebalo biti priloženo. Sutkinja/ac diktira u zapisnik.

Iskaz jednog. Iskaz drugog. Počevši od pitanja kada je zaključen brak, rođena djeca, nadalje.

Tužiteljicu da iznese razloge, isto kao na centru, no kraće. Tuženika isto, iz njegovog kuta gledanja. Nema puno filozofiranja i priče. Nepomirljivi i tamo.

Sljedeće je pitanje djece. Skrb, viđanja.

Tko gdje i kako živi.

Traženje jednog, protivljenje ili suglasnost drugog.

Ista shema je sa provjerom primanja i ev. dodatnih izvora primanja ako netko nešto nije prijavio a drugo zna da prima. Radi određivanja cifre.

Opet traženje jednog, protivljenje i suglasnost drugog.

Ako izađu na vidjelo dokazi kako je jedno prikrilo primanja ili štogod štobi moglo utjecati na odluku o povjeravanju djece ili uzdržavanju a nije sud do tada bio obaviješten o tome, traži se odgoda, ide drugo ročište. Ako ne, nema ga.

Imate pravo, tj. upozore vas da pročitate zapisnik, potpišete oboje. Amen.

Čitanje presude tada i tada (obično se na to ne dolazi). Rješenje poštom doma svakome ili odvjetniku ako ga imaju. Rok žalbe 15 dana.

Žalba ide županijskom sudu, kilave se mjesecima, obično potvrde odluku prvostupanjskog suda, pravomoćna odmah, nema više prava žalbe i to je to.

Ušteda na jednom ročištu bi vam bila 500njak- 1000kn, a nije vrijedno propusta koje bez odvjetnika možete u neznanju napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...imam ja nekakvih pismenih"dokaza"...računi ,vlasnički list,ugovore o kreditu,liječničku dokumentaciju koju je bivša bacila jer joj ne ide u prilog, policijski zapisnik i službenu potragu i još nekih osobnih pisama koji idu meni u prilog..sve te papire sam nabavio legalno,osim nekih koje sam našao u smeću....

sad mene zanima dal ja to da nosim na 1.ročište i na koji način da dam do znanja sudu da ih imam..

shvatite me...financijski sam ograničen(to mi je bračna stečevina) pa moram škrtariti i na ovaj način tražiti pomoć..

želim dobiti skrbništvo nad djetetom i riješiti sva imovinska pitanja sa "budućom bivšom" suprugom jer ona jednostavno ne drži svoju riječ,zato je s njom najbolje imati sve crno na bijelo....

...sam sam protiv žene i odvjetnice njene ,a i sudac je žena...bit ću blažen među ženama...

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve dokaze koje imate ćete predočiti sudu, možda time zaraditi odgodu, ali bez odvjetnika, naročito ako je sve zakučasti, u ničem suglasni... na vašem se mjestu ne bih igrala. 500kn nije toliko vrijedno. Narročito ako postoji mogućnost da izgubite više. Sorry, ja na sud bez pouzdanog odvjetnika ne idem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa mislim da o tome dosta mozes naci u oz i nikako vam prvo rociste ni bi moglo biti i zadnje ipak se tu raspravja o vasem braku i vasem djetetu pa ce se tu nesto i vas pitati nista komplicirano sve zavisi kako ide ratzvod braka tuzbom sporazumno ko koga tuzi i sta ko trazi da li je potrebno doci sa odvjetnikom ili nije i ko ce vas zastupati vas odvjetnik ili njegova vjezbanica i sta vi tocno zelite to ce te morati izniti na sudu i to zastupati.Mislim da bi trebali nekog pitati ko se nedavno razveo kako to ide na 1 rocistu mada ja na njemu nisam ni prisustvao.Posle 1 rocista ide sa na posredovanje i mirenje na css ima slucajeva dosta kad to ide jednostavnije nema posredovanja nema mirenja i brak se razvede sporazumno na 2 rocistu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..evo još jednog detaljčćića za koji mi treba savjet...naime ,imamo stan koji sam ja kupio na kredu i koji ja plaćam...godinama već...a moja me vrla su-pruga hoće šutnut na ulicu....međuta, meni naravno ne pada napamet izaći ispod vlastitog krova nad glavom, a isto tako ne mislim ni nju tjerat iz stana,...nek ostane dok hoće a troškove ćemo djeliti...( ko cimeri)...zanima me naravno da li postoji način da ona pravno ostvari tu svoju nakanu.... :bonk: :bonk: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma no way. Eventualno da te na neku foru uspiju proglasiti za zalostavljača pa mjerama centra udalje od obitelji ali to ne rade ni pravim zlostavljačima osim što pokojega odvedu par dana gledat rešetke.

Imovinska je sasvim drugo od brakorazvodne, ako si stan kupio prije braka onda nema dvojbi nikakvih, ako je do, čini mi se, 1999. još se može omjere mrdat ovamo-onam, a od tada je sve fifty-fifty bez obzira tko što i koliko plaćao ukoliko niste imali ugovor o zasebnoj imovini tijeko braka u što sumnjam, nitko od nas nije dovoljno bio pametan da to napravi kad je bilo vrijeme. Bilo bi lijepo kad bi tijekom brakorazvodne uredili i plaćanje svih računa uključivo i kredita za stan u jednakim omjerima, obzirom da se tamo spominju i uvjeti stanovanja i troškovi koje tko ima glede stanovanja i djeteta. Da ti se ne dogodi da živite u istom stanu još 15 godina, ti plaćaš kredu, a sve vaše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. makaki..nisam ja nikaki zlostavljač...čak bi mogao reć da sam fulao profesiju,jer kad se kod nas skupe klinci i ja se znam zaigrati s njima iz zezancije ,a onda se neznam izvuć kad mi se popnu na glavu...oni su zakon ,nisu pokvareni i kažu ono što misle......zato ja trpim sranja "moje ženice" jer kad vidim snuždenu dječiju facu ...srcce mi se cijepa jer znam da to djete pati više od mene, a ono je potpuno nevino,nije krivo za naše nesuglasice......

hvala za savjet,da budem iskren ,mogućnost da ja sam plaćam i u ubuduće i da nakraju bude lapo-lapo nije ni pala na pamet...danke :thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..evo ,bili mi jučer na 1. ročištu,ja sam ,a su-pruga u pratnji svoje odvjetnice,koja je usput rečeno prepotentna do boli,al sve do onog momenta dok joj se nisam suprostavio argumentima......sud nas je uputio u CZS i uvažio sve moje zahtjeve oko zajedničkog života i skrbi nad djecom do okančanja postupka......za dalje ću si angažirati odvjetnika...

pozdrav i hvala još jednom :-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Prijatelju, jedan savjet, iz iskustva. Ukoliko živiš sa tom kreaturom pod zajedničkim krovom, kako kažeš, kao cimer, i za cimere vrijede neka pravila. Na prvi pogrešan pogled pozvaće ti policiju, ovi će te, normalno, kakvi već jesu, savjetovati da odeš negdje prespavati, jer vas nemogu ostaviti zajedno, zbog mogućnosti ponovnog ''obiteljskog nasilja'' ili ''ometanja javnog reda i mira''. Otići ćeš spavati, recimo, čak i u auto. Drugi pogrešan pogled (čak i da ti zoveš policiju), tebe vode van, ona ide u czss, prijavljuje te da je zlostavljaš, centar automatizmom traži mjeru, najmanje zabranu približavanja. Dakle, ako me kužiš, nećeš moći ući u vlastiti stan, a otplaćuješ kredu. Ja sam imao sreću da je moja ''ljubav'' otišla iz stana u kojemu sam podstanar, Kupio sam stan, novogradnja, još nisam dobio ključeve. A plaćam 1400 eura ratu. Da smo uselili, i došla policija, sud ti može naložiti da se iseliš iz stana zbog, recimo, ponovljenog ''obiteljskog nasilja''. Do 6 mjeseci.

Logika naše ''milicije'' je: nije bitno tko zove, dakle, predstavio se, objasnio razloge... Oni dođu (dvojica) i, onda, jedan sjedne sa tobom, drugi sa njom. Dok njjoj samo savjetuju da će sve biti u redu, neka ne plače, tebi je prvo dati im osobnu, drugo je da su vas čuli još dok su bili u dvorištu, čim vide da nemaš, je li, grudi, već si 80% kriv. Sve sam to probao. Moj savjet, nikakav život pod zajedničkim krovom. Za sada je tvoje tvoje, njezino je njezino, a poslije, sve je moguće. I još jedna stvar, o prvom ročištu. Sve što ona, ili odvjetnik kaže, ti idi suprotno. Ona hoće rastavu, ti NE. Sve kontra. Sad, pitanje je djece, koje su dobi. Ako su maloljetna, ide mirenje, ne mogu ti ništa. Sigurno je drugo ročište... A tada već, ukoliko ideš bez odvjetnika... prognoze su, jako, jako loše! Nema tu pravde, sve je to igra riječi, elokvencija, etc, etc...

Potraži malo po NET-u Obiteljski Zakon, spremi ga na svoje računalo, pa čitaj....Ima zanimljivih stvari, dok mi nije trebao, ni ja ga nisam imao, sada ga svaku večer prije spavanja pomalo čitam, čitam...Pozdrav!!!

 

P.S. I Savjet savjeta, kloni se Centra za Socijalni Rad! Niti pod prozore nemoj proći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija