Jump to content

Uporabna dozvala????


lejla

Preporučene objave

Molim pomoć...

 

Uskoro planiram kupit kuću..čula sam da osim lokacijske i građevinske dozvole po novom zakonu nekretnina mora imati i UPORABNU DOZVOLU..

Te da se bez te dozvole ne mogu uknjižit kao vlasnik nekretnine nakon kupnje..

 

Kako kuću kupujem preko agencije,oni me uvjeravaju da je ta dozvala bitna samo ako želim otvorit neki obrt u kući,te da nije nužna..

 

Uglavnom,niti jedna kuća koja me interesira nema tu uporabnu dozvolu..

 

Molim,nekog da mi malo pojasni.. :-?

 

Zahvaljujem.. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono kaj vam pricaju o obrtu u Agenciji za prodaju nekretnina bolje da ne slusate za vlastito dobro.

Najme uporabna dozvola je jako bitna, upravo zbog zastite samih kupaca koji potencijalno kupuju nekakvu nekratninu za koju je prethodno izdata lokacijska pa onda i gradjevna dozvola.

Nakon toga slijedi tehnicki pregled zgrade, od strane posebne komisije Županijskog ureda, pa ako je sve izvedeno sukladno gradjevnoj dozvoli i ako su pribavljeni svi potrebni atesti za proizvode i opremu koji su ugrađeni u zgradu, te napisano završno izvješće nadzirnog inženjera, može se izdati UPORABNA DOZVOLA. A uporabna dozvola Vam potvrđuje da je zgrada izvedena u skladu sa propisima, te građevnom dozvolom, da je sigurna za upotrebu i da je kao takvu propisano izvedenu mozete sigurno upotrebljavati (bez opasnosti od srujnih udara; bez da brinete dali je zgrada izvedena izvan dozvoljenih gabarita i dr.) i upisati sigurno vlasništvo. Dakle vlasništvo bez tereta i to je bit uporabne dozvole -zaštita kupaca i upotreba bez problema ukoliko je normalno koristite. :-) :jumping: :misli: :amen:

Zakljucak bi bio da ne kupujete nikakvu nekretninu bez uporabne dozvole. Bolje pricekajte da Vam agencija ishodi uporabnu dozvolu jer i to kosta, a vi cete tada biti sretan covjek. Savjet: Ne kupujte macka u vreci, a uporabna nema veze s obrtom vec vam Agencija uzima postotak od prodaje iliti obrce vasu lovu ako joj vi to dozvolite. :misli: :badidea:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija