Jump to content

Krivotvorenje potpisa na punomoći odvjetniku


Dengo

Preporučene objave

Protiv mene kao dužnika za kredit pokrenuta je ovrha. Isto tako i protiv jamaca. Uzeo sam odvjetnika i želio da ne miješam jamce u to i za njih platio odvjetnika da napravi žalbe za sve jamce i mene. Prilikom toga na punomoć odvjetniku sam potpisao (nažalost) sve jamce da ih dodatno ne gnjavim sa tim jer sam mislio to plaćati i rješavati bez njih. Nedavno je jedan jamac prilikom ovrhr vidio spis i izjavio da on to nije potpisao, Policija je napravila obavjesne razgovore sa svim i sad čekam da li će DO podignuti optužnicu.

Kakve su mi šanse da ne podignuti a ako podignu koji članak bi me kačio?

Napominjem da nisam time stekao nikakvu imovinsku korist nego naprotiv plaćao odvjetnika za sve jamce :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno ćete biti kazneno gonjeni za kazneno djelo iz čl. 313. Kaznenog zakona iz kojeg vadim dio koji vas vjerojatno tereti:

"tko ispravu izda u ime druge osobe bez njezinog ovlaštenja ili u ime osobe koja ne postoji," a nadovezuje se na čl.311st..

Predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do 3 godine. Ne trebate strahovati da ćete završiti u zatvoru (vjerojatno novčana kazna ili uvjetna).

 

Ukoliko bi jamci rekli da su to ipak oni potpisali, ne vjerujem da će DO ići na kazneni progon, ali ako jamci (li samo jedan od njih) kaže da nisu potpisali, onda vam sliedi progon. Jamci imaju i pravni interes da kažu istinu (da nisu potpisnici) jer onda nema šanse da ih terete troškovi nastali prigovorima protiv ovrhe i eventualne troškove odvjetnika, pa stoga sumnjam da će baš izjaviti da su to njihovi potpisi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Iz KZ-a:

 

Beznačajno djelo

Članak 28.

 

Nema kaznenog djela iako su ostvarena njegova zakonska obilježja ako je djelo očito beznačajno s obzirom na način postupanja počinitelja, njegovu krivnju i nastupjelu posljedicu za zaštićeno dobro i pravni sustav.

 

Ako se jamac složi s Vašim postupkomm i da naknadnu punomoć, možda se izvučete na ovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija