Jump to content

Pravo na godišnji odmor


kinka

Preporučene objave

Na netu sam pronašla slijedeći odlomak (napominjem da iako se autorica referira na Zakon o radu, u spomenutom zakonu nisam naišla na citirani odlomak) :

„Ako namjeravate prekinuti bolovanje zbog komplikacija u trudnoći i iskoristiti pravo na godišnji odmor, prilikom otvaranja novog bolovanja računat će vam se novi prosjek plaće, ako je prekid bolovanja bio duži od 30 kalendarskih dana, ili ako je prekid kraći, ali je druga šifra bolovanja na idućoj doznaci.“.

Znači li to da trudnica na komplikacijama može prekinuti bolovanje i koristiti godišnji odmor od npr. 11.6. do 22.6. (10 dana godišnjeg odmora), pa se do kraja 6. mjeseca vratiti na komplikacije (ista šifra), nakon toga u 7. mjesecu ponoviti istu stvar (npr. potrošiti još 15 dana godišnjeg odmora, odnosno čitav godišnji za 2007. godinu = 25 dana)? Je li takav scenarij moguć bez negativnog utjecaja na visinu naknade, i da li doktorica opće prakse smije na zahtjev trudnice tako u nekoliko navrata prekidati bolovanje, ako je trudnica na komplikacijama i po preporuci ginekologa mora mirovati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na oba pitanja: da, može, ukoliko postoji konsenzus.

Međutim, oko korištenja godišnjeg odmora za 2007. godinu može se dogoditi trudnici da joj poslodavac ne dozvoli korištenje godišnjeg odmora kako su prekinute komplikacije, već kako je naznačeno za trudnicu korištenje u Planu godišnjih odmora, koji donosi poslodavac sukladno organizacijskim mogućnostima (odnosno može sukladno Planu odobriti korištenje do 31.12.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija