Jump to content

Privatna Tužba (Heeelp)!!!


malaa

Preporučene objave

E ovako..moj jako dobar prijatelj mi je posudio prije godinu dana 1000€ da si platim skolarinu,a kako je on iz Austrije novac mi je poslao Preko W.Uniona.. i dogovor je bio cim budem malo imala da cu mu vracati, no desilo se to da sam ja pocela vracati i ostalo je sad jos 800€ za vratiti i u 9mj ce bit sve vraceno, no on sad zove da ce dignuti tužbu i da se vidimo na sudu... Ja se uopce ne kuzim u zakone i pravo...pa vas molim da mi pomognete kako je to moguce... On ima onaj papir iz W.uniona di dokazuje da mi je novac poslao, ja sam student i nisam u radnom odnosu, nismo kod j. biljeznika nista sklapali...to je cisto ono privatno..ja imam dokaze da novac vracam... Please Heeelp... sva sam pogubljena, ne znam kako idu te procedure i dal on moze iz mene izvuc novac ako sam student,a da se zaposlim trebat ce jos najmanje 3 godine... :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito da je u nekoj stisci sa novcem pa mu je sad odjednom potreban tvoj da mu vratiš. Bilo bi dobro da mu predložiš to sa javnim bilježnikom, i ja mislim da bi to moglo njega uvijeriti da ćeš mu ipak vratiti taj novac. Ako več pretpostavljamo da je u stisci sa novcem onda je sigurno svijestan da bi ga i tužba stajala novca koji pretpostavljamo ni nema. A i mislim da to nije neka velika svota da bi se nekom isplatilo tužiti.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada te idući put nazove predloži mu da mu napišeš potvrduu kojoj ćeš navesiti do kazad ćeš platiti i pošalješ. Ako traži možeš mu ovjeriti i potpis kod javnog bilježnika ako ne traži ne moraš.

Ako reče da će te tužiti reci neka te tuži jer koliko je sporo sudstvo to će doći na red za 3 godine bar u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Ukoliko ne postoji pismen potvrde o izvršenoj pozajmici

već samo pismen W. uniona o odaslanju novca na Vašu adresu,

( usmeni dogovori nisu prepoznatljivi u pravosuđu kao dokazni supstrati nekog djela )

mirno spavajte, i na Vam ostaje odluka izvršenja povrata sredstava ili ne.

U parničnom postupku ukoliko ga pokrene protustranka ostaje teret dokazivanja tužitelja, a razvidno je da isti ne raspolaže sa bilo kakoim relevantnom ispravom koja bi Vas teretila u postupku, i potonji će izgubiti parnicu.

U slučaju prijetnje glede povratka sredstava od strane onog tko Vam je ista poslao doznakom W. uniona,

imate pravo na pokretanje kaznenog postupka protiv činioca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bih se složio s kolegom...

Zakon o obveznim odnosima predviđa usmeni oblik ugovora o pozajmici, a što je očito slučaj u ovom predmetu.

 

Tužitelj ima dokaz da je poslao novac, a preko Westren uniona se lako može utvrditi i da je novac podignut. Također ima dokaz da je dio duga vraćen , što također ukazuje na ugovor o pozajmici...dovoljno svakom sudu da presudi u korist tužitelja, što pokazuje i svakodnevna praksa

 

po pravilima o teretu dokazivanja uprovo bi potencijalno tužena, ako bi sporila pozajmicu, trebala dokazivati na osnovu čega je primila novac i zašto ga je vraćala potencijalnom tužitelju, ako nije riječ o pozajmici

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija