Jump to content

Razvrgnuće kupoprodajnog ugovora nakon kašnjenja izgradnje


Kikki

Preporučene objave

Pozdrav,

sklopila sam ugovor o kupoprodaji stana koji se gradi prije 2 i nešto sitno godine. Rok za izgradnju u tom ugovoru bio je do kraja 3 mjeseca prošle godine. Normalno, kasnio je. Za kupovinu sam digla kredit banke i uknjižila hipoteku na stan od staraca dok se ovaj ne izgradi. Obzirom da je taj stan bio procijenjen na nižu cifru od kupoprodajne, ostao je još jedan dio koji se trebao otplatiti nakon etažiranja isto kreditom. Međutim, rok je opet probijen, pa je išao jedan aneks pa drugi, uglavnom zadnjim aneksom je bilo određeno da je rok za isplatu ostatka 30.6.07. U međuvremenu ja imam zabiljžbu na stan temelje kupoprodajno ugovora.

I sad dolazi problem - neki susjed se tuži s graditeljem i zk ima plombu zbog koje se banka ne želi uknjižiti na stan, dakle ne mogu isplatiti ostatak novaca. Nakon raznih peripetija i natezanja s graditeljem, predložio mi je raskid ugovora uz njegovu nadoknadu mojih troškova - kamate na kredit i svih ostalih troškova koje sam imala kao i zatezne kamate zbog njegovog ašnjenja.

 

Sad, stan je sada procijenjen na puuuuno veći iznos od onog u trenu kad sam ga ja kupovala i nema šanse da ja po istoj cijeni nađem stan na takvoj lokaciji i automatski sam u priličnom gubitku.

Koje su zakonske zatezne kamate koje se mogu obračunati na novac koji sam mu ja isplatila prije dvije godine kod sklapanja kupoprodajnog ugovora i da li mogu tražiti još nekakvu odštetu?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija