Jump to content

Zahtjev za zastarom


BrummBrumm

Preporučene objave

Na prekršajnom sudu se to rješava poslužbenoj dužnosti, odnosno ne morate ništa poduzimati. Osim ako dođe rješenje Visokog prekršajnog datirano prije zastare, a vi primite poslije - tada smo znali pisati prijedlog za obustavu jer je nastupila zastara. Mada smo provjeravali na policiji, oni automatski kad nastupi zastara spremaju predmet a/a/ bez obzira kad dođe rješenje Visokog prekršajnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

loptica je napisao:

bok svima, ajd mi pliz recite kaj pišete u tom prijedlogu za obustavu... samo se pozovete na to da je nastupila zastara i predložite da se zbog toga obustavi postupak???? jer vjerujem da često visoki sud antedatira svoje presude i zezne nas željne zastare.... :-D

 

opet ja...morala sam citirati sebe kad nitko ne odgovara :-D .kaj napišete u takvom zahtjevu? je li dosta nasloviti to kao zahtjev za obustavu i pozvati se na to da su nastupile zakonom propisane pretpostavke za obustavu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nikakav zahtjev nije potreban, kada nastupi apsolutna zastara, onda je to zastara i točka. :-D

Ako stigne Rješenje, bez obzira dali od Visokog ili ne prekršajnog suda, pročitate onaj dio na kraju, a to je pravni lijek i uputite Žalbu. To je to ;-) .

Nisu potrebni nikakvi zahtjevi i slično, nakon toga 100% stiže obustava zbog zastare. :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa upravo na to i mislim. zanima me da li vi, kada imate neki prekršajac koji čuči na visokom prekršajnom sudu, odmah u trenutku kad nastupi aps. zastara visokom (ili prvostupanjskom) sudu pošaljete podnesak da je postupak ex lege obustavljen jer je nastupila aps. zastara. jer, u suprotnom ja vjerujem da visoki prekršajni kada rješava o predmetu u kojem je već nastupila aps. zastara antedatira svoju presudu tako da ispadne da je o žalbi odlučivao prije nego je nastupila aps. zastara. ovako, ako im odmah pošaljem podnesak može se po urudžbenom broju vidjeti je li sud antedatirao svoju presudu :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija