Jump to content

savjet molim


icoo

Preporučene objave

U večernjim satima vozio sam se na skuteru sa prijateljem. Vozili smo se skroz sporo i razgovarali. Kako smo s sporedne došli na glavnu cestu, s naše desne strane pojavio se policijski automobil. Naravno niti jedan nije imao kacigu. On je skrenuo lijevo a ja desno. Krenuli su za njim i zaustavili ga, naravno 700,00 kn kazna i koje kakve prijetnje za biježanje od njih. Kako sam u vlasništvu oba skutera na kojima smo se vozili, povezali su da sam ja bio na drugom i dovezli se do moje kuće sa pričom kako su oni mene prepoznali, kako me znaju i od prije, kako će mi sad pisat prijavu za nestajanje...itd... Naime, i kod tog raskrižja kada su naišli na nas nisu nam nikakvim signalom dali znak da stanemo već su refleksno, kako sam ja skrenuo desno skrenuli na moju traku i pokušali mi zapriječit put, pa kako nisu uspjeli, krenuli za njim.! Molim vas odgovor koliko je to pravilno i dali je po zakonu :bonk: :klanjam: :bonk: . Dali postoji adresa gdje mogu pronaći odgovore na pitanja kako oni smiju zaustavljat? Kakve su sankcije ? :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne treba vam ni napominjati da ste vi poičinili prekršaj i da ga niste počinili ne bi došlo do ove situacije.

Ali kako je već došlo potrebno je neke stvari i razjasniti. Time što vam policija nije dala nikakav signal da se zaustavite, ne može vam pisati kaznu za bijeg, odnosno može, ali to nije po zakonu ispravno.

Policija može posvjedočiti da ste baš vi bili i da se baš vas sjeća (standardne policijske priče koje ipak uvijek pale na sudu).

Za primjedbe se4 uvijek možete obratiti Unutarnjoj kontroli policije, ali to ne znači da ćete uspjeti jer će policajci sigurno reći da su oni dali signal da stanete, a vi ste "odmaglili".

 

Dakle kaciga glavu čuva, a ponekad i džep

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija