Jump to content

otkaz bez ugovora


shee

Preporučene objave

Prije 5 mjeseci mi je istekao ugovor na određeno vrijeme. Nakon toga nisam dobio nikakvu pisanu potvrdu o tome da mi je ugovor produžen. Doprinosi mi nisu plačeni niti prije. Sad mi šef neda da odem iz firme bez otkaznog roka (koji je koliko ja znam ugovorna obveza ali ja nemam ugovor). Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak, ako sam vas dobro shvatila, vi ste nakon isteka ugovora o radu na određeno nastavili raditi 5 mjeseci - dakle smatra se da ste sklopili ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kada vam nisu uplaćeni doprinosi?

Ovdje bi se sada mogla napisati cijela lista prekršaja vašeg poslodavca pa ću vas uputiti na odgovarajuće članke Zakona o radu: 7, 9, 13, 16, 17, 110.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovana nina_a,

vidim da imate status veterana foruma, i pohvalno je to što svojim iskustvom i savjetima pomažete osobama koje se bore protiv nepravde. Sve što ste napisala u svojim odgovorima, a tiče se Zakona o radu je točno. U Zakonu to doista i stoji, ali što vrijedi određena odredba Zakona ako se ona ne primjenjuje.

Primjerice, meni ste u mom postu "Ugovor o radu na određeno" odgovorila da je moj ugovor o radu na određeno prerastao u ugovor o radu na neodređeno, iz razloga što sam ostao raditi 2 mjeseca nakon isteka ugovora o radu na neodređeno. Točno je Zakon o radu - pročišćeni tekst NN 137/04. članak 15. stavak 5. isto to govori, samo što suci njega ne primjenjuju, odnosno pozivaju se na članak 15. stavak 4. i tu prestaje priča. Žao mi je što sam uopće čitao Zakon i što sam pokrenuo sudski postupak protiv poslodavca. Ali kad već pišem, a vidim da ste i Vi aktivna na forumu, zamolio bih Vas da mi odgovorite na sljedeće pitanje. Kome ja mogu prijaviti suce koji svesno i namjerno sude u korist jedne stranke i to suprotno odredbama Zakona o radu?

Najljepše se zahvaljujem na odgovoru. Možda mi je to zadnja slamka za koju se mogu uhvatiti. U suprotnom ću potonuti do dna.

Havla još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija