Jump to content

praćenje i prisluškivanje 2 godine


wilma

Preporučene objave

Molila bih jedan savjet . Već 2 godine prati me jedan čovjek koji je radio u policiji do 2005g..Prisluškuje mi telefon i na taj način prati kud idem, šalje sms poruke, skriva se po mojoj zgradi, za ovo prvo sam sigurna a sumnjam da govori laži o meni kad odem na razgovor za posao. Tako da se trenutno javljam samo ne oglase gdje traže potrvrdu o nekažnjavanju. S obzirom da je tamo radio znam da mu to nije problem a mislim da mu je u tome pomogao moj brat. Naravno, tu mislim na telefonske razgovore kad sam sama u stanu. To traje već 2 godine a nema nikavog razloga da me prati, preko sms-a sam mu poručila da me ostavi na miru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete probati ipak stogo formalnom procedurom, koja ne može ostati nezapaženo.

Idite na ODO, te podnesite na zapisnik kaznenu prijavu, (možda za k. neovlaštenog prisluškivanja i snimanja, ili prijetnje, to će ODO prosuditi već prema sadržaju vaše prijave).

ODO će tada po službenoj dužnosti od policije tražiti ispitivanje vaše prijave, obavljanje razgovora sa mogućim svjedocima i sa osumnjičenikom, te će morati izvršiti i druge izvide koje mu naloži ODO.

Na kraju, polocija o svemu poduzetom mora ODO-u dostaviti izvješće. Znači, neće se ignorirati vaša prijava.

Rezultati ovise o prikupljenim dokazima, no, vi ćete svakako time dići prašinu, te si možda i olakšati situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte se ljutiti, ali ovo s prisluškivanjem mi se čini malko paranoično.

Prisluškivanje s tehničke strane nije tek tako lako provesti i vjerojatno vas se ne prisluškuje. Ovo vam govorim zavaše dobro jer ako to navedete u svojoj prijavi mogli bi i u nadležnim institucijama pomisliti kako ste paranoična osoba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što ste nabrojali radi svaka druga osoba. Šalje sms poruke, ulazi i zgrade, itd. Slučajno se može greškom poslati sms bilo komu, ali ako nije prijetećeg ili sumnjivog sadržaja to Vam i nije nešto. Što se telefona tiče, smatrat će Vas u ODO samo jednom u nizu. Ne možete na tome temeljiti KP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija