Jump to content

godisnji i otkaz nakon istog


ZastoJa

Preporučene objave

A sto u ovakvom slucaju: radim 2 mjeseca, nakon toga je 2 tjedna kolektivni na kojem sam i ja jer imam pravo na 10 dana srazmjerni dio, prema rjesenju poslodavca. Medjutim, imam neke naznake za drugi posao na koji bi trebala stupiti nakon kolektivnog. Ako dam otkaz nakon kolektivnog, moram li odradjivati iskoristeni godisnji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne morate odrađivati godišnji iako mi iskreno nije jasna računica po kojoj ste za dva mjeseca rada dobili 10 dana alikvotnog dijela.

Više je vjerovatno da ste jednostavno na godišnjem jer je kolektivni.

U svakom slučaju ne trebate odrađivati godišnji, ali vas vežu otkazni rokovi, dakle pogledati ćete što vam piše u ugovoru o radu, Pravilniku (ako ga ima, ili kolektivnom), ili u Zakonu o radu ako niste našli konkretan odgovor u dosada nabrojenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je po shemi 1,5 dana po mjesecu, pa x7 mjeseci = 10 dana. Kao imam ugovor na neodređeno pa budem do kraja godine više od 6 mjeseci, a tvornica je cijela na kolektivnom, i ima više ljudi novih kao ja....bla, bla....dobro je, trebaju nam dati, pa radim 10h svaki dan za 3000kn fixno. Praktički imam ta 2 tjedna kolektivnog odrađeno.....btw.ima ono nešto kao najmanja brutto plaća s obzirom na stručnu spremu, jel'da? Koliko je to za VSS?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija