Jump to content

Diskreciona ocjena da ili ne


PrEsVeTli

Preporučene objave

Gospodo ne određuje stručna sprema vojni čin već koje ste zvanje imali u policiji dok ste radili (uzima se najpovoljnije zvanje). Tako se npr. može dogoditi da netko sa srednjom stručnom spremom dobije čin pukovnika jer je npr. bio pomoćnik voditelja smjene OKC-A ,a drugi sa također srednjom stručnom spremom dobije čin satnika (ako je položio za pol. narednika) ili viši policajac po zvanju dobije čin časničkog namjesnika, a za sva ta zvanja je potrebna samo SSS i opet mogu biti velike razlike u dodijeli činova prilikom odlaska u invalidsku mirovinu.

 

U nedostatku stručnog kadra bilo je pol. službenika sa SSS koji su obavljali službu na mjestu VŠS pod uvjetom da u određenom roku završe faks (neki jesu - neki ne) i bez obzira na školu prilikom prevođenja u vojne činove odlaskom u mirovinu prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja prošli su isto kao i oni koji su završili faks i tu je učinjena nepravda prema onima koji su se školovali ali to je jedna sasvim druga priča.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, na žalost, ili na dobro, tako je. Zato se događa to što se događa. Međutim, da se preciznije izrazim, MUP temeljem trenutnog zvanja a zbog RVI dodaje neko zvanje na gore, taj dio je upitan, tu se ne zna za koliko se diže nekome zvanje. Za dodjelu vojnog čina postoji gotova tabela i samo se pogleda ali još je problem u tome što recimo ne postoji policijsko zvanje koje bi pokrilo sve ili većinu vojnih činova pa nema neke da je tako nazovemo "povoljnije sredine"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primjer da stručna sprema nema veze s činom sam ja. naime imam sam zvanje policajca,(HRVI - 40% ranjavanje),a koje je HZMO preveo 2001. u čin desetnika,a imam visoku stručnu spremu (VSS). Sada će me umiroviti kao nezaposlenog branitelja-profesionalna nesposobnost (80% od pune mirovine) i to s činom desenika jer nemam prava na veši čin prema tumačenju HZMO jer je već dodijeljen s prevođenjem u 2001. iako postoji uredba ministra MUP-a. Inače HZMO po službenoj dužnosti treba zatražiti od skrbi u Policijskoj upravi čin,a što se onda prosljeđuje u MUP. Toliko o raznim iskustvima i tumačenjima pojedinih pravilnika od strane državnih službenika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija