Jump to content

Pomorsko pravo i Pravo Mora


Relrale

Preporučene objave

Na ovo pitanje smo vam već odgovorili. Pogledajte:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=17776&forum=7&1

 

I molimo vas ne pokrećite više teme sa jednim te istim pitanjem. Posljednju smo iz tog razloga obrisali.

 

Drago nam je što se zalažete za pokretanje foruma vezanog uz pravo mora, i vrlo bi ga rado pokrenuli kad bi se o toj temi iole raspravljalo. Nažalost, osim vas do sada teme vezane za pravo mora se nisu ni spominjale, tako da zaista nema smisla pokretati forume o temama o kojima se ne raspravlja. Kad količina smislenih rasprava o pravu mora dosegne iole nekakvu razinu, rado ćemo ju pokrenuti.

 

Do tada, bi vas molili da se suzdržite pisanja nepotrebno senzacionalnističkih naslova VELIKIM SLOVIMA jer time kršite pravila ovog foruma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo ispričao bih se ako sam Vas uvrijedio što sam ponovo pokrenuo istu temu!

 

Kao drugo, želim naglasiti da se o pomorskom pravu vrlo malo govori i još manje priča općenito u državi, a ne samo na ovom portalu, te da iz tog razloga želim da se otvori taj forum!

 

Kao drugo, mišljenja sam da i Vi snosite dio odgovornosti za ''neraspravljanje'' o pomorskom pravu i pravu mora jer kao urednici niste objavili nijednu vijest vezanu uz pravo mora na naslovnoj stranici (osim da se izmjenio PZ), a to je u najmanju ruku neodgovorno prema našem ''zlatu'' u kojem se isprepliće stotine propisa i koje vrvi od zanimljivih pravnih tema!

 

I kao posljednje...pa valjda nam je važnije naše podvodno blago, naše ribe, naši brodovi, (strani brodovi), nafta i okoliš, naš neostvareni san-gospodarski pojas, valjda su nam važne međunarodne konvencije koje trebamo (ili ne trebamo) ratificirati...od naprimjer (bez uvrede molim) suspenzije pakistanskog suca!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod prvo, zahvaljujemo se i prihvaćamo ispriku

 

Pod drugo, i nama je poznato da se o pomorskom pravu ne raspravlja dovoljno, no mi nismo ti koji to možemo promjeniti. No, vi kao zaiteresirani posjetitelj ovog portala zasigurno jeste. Uključite se, pokrenite teme i rasprave. Pa, kad količina i kvaliteta tih rasprava dođe do točke da procjenimo da im treba zaseban forum, rado ćemo ga oformiti, i sve dotadašnje te buduće rasprave usmjeriti u njega.

 

Netočno je što tvrdite da je pomorsko pravo jedina grana prava koja na ovom forumu nema svoj podforum. Brojne su grane prava koje nemaju svoj zasebni forum, i to iz identičnih razloga iz kojih ga (još) nema ni pomorsko pravo. Međunarodno pravo, međunarodno privatno pravo i ustavno pravo su samo neke od glavnih grana, a slijedi ih veliki broj uže speciliziranijih grana prava (ljudska prava, arbitražno pravo, pravo tržišnog natjecanja, pravo međunarodne trgovine,.....) koja su vrlo zanimljiva za raspravljanje, a broj raspravljenih pitanja o njima je malen.

 

Pod drugo, po drugi put, mi ne snosimo nikakvu odgovornost za nikakvo "neraspravljanje" o pomorskom pravu, ili bilo kojoj temi, bilo pravnoj, ili ne, kako na ovom portalu, tako i bilo gdje na webu, stvarnom životu, politici, struci, Antartici, pod vodom, nad vodom, ili u zraku. Legalis je privatni portal koji nema nikakve odgovornosti ni prema kome nešto objavljivati, ili nešto ne objavljivati, o nečemu se brinuti, nešto zastupati, ili nešto promovirati. O temama na ovom forumu raspravljaju korisnici foruma, i na to nemamo ni utjecaja, niti odgovornosti, sve dok se rasprave u tim temama kreću unutar Pravila foruma, Općih uvjeta korištenja internetskih stranica Legalis.hr te pozitivnog zakonodavstva Republike Hrvatske.

 

Što se vijesti iz područja teme za koju se zalažete tiče, mi objavljujemo one vijesti koje stignu do nas. Ako one do nas ne stignu - mi ih posljedično ne možemo ni objaviti. Ako (i kad god) imate vijest, za koju smatrate da je vrijedna objavljivanja, u Glavnom izborniku, rubrici Vijesti, imate pod-rubriku "Pošaljite nam vijest", pa nam ju pošaljite. Ako i mi nađemo da su vrijedne objavljivanja (a tu zaista nismo prestrogi), rado ćemo ih objaviti.

 

Konačno, s drugačijim pristupom, koji uključuje manje prozivanja, a više konstruktivnih prijedloga i rasprava (no, ne sa nama), vjerujte da bi imali u svojoj, u osnovi plemenitoj namjeri, daleko više uspjeha. Kako na ovim stranicama, tako i u životu općenito.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija