Jump to content

Odugovlačenje sa vl. listom


ojeP

Preporučene objave

Potpisan je kupoprodajni predugovor o kupnji stana. Isplaćena je kapara. Prodavatelj u trenutku potpisivanja predugovora nije imao vlasnički list. Obvezao se isti nabaviti u najkraćem roku,sada to izbjegava. Prošlo je dva mjeseca os potpisivanja predugovora. Nije naveden vremenski period za pribavljanje vl. lista, jedino je navedeno da isplata mora biti u roku od 60 dana nakon pribavljanja vl. lista, obzirom da se stan kupujeputem kredita. Trenutno je do vlasnika nemoguće doći. Sve je ovjereno kod javnog bilježnika. Po svemu sudeći vlasnik odugovlači sa nabavkom istog iz samo njemu znanih razloga,a kupcu se žuri što prije riješiti vlasništvo kao i kredit. Interesira me da li i koliko isti može odugovlačiti sa nabavkom vl.lista, i da li postoji neki vremenski period do kada je to potrebno nabavit. Napominjem da je u predugovoru navedeno da ukoliko odustane mora vratiti dvostruku kaparu. No on za sada ne radi ništa da nabavi prijeko potreban dokument,a navodno ne odustaje od prodaje stana. Interesira me do kada moram čekati nabavku vl. lista, jer smatram da se to ne može protezati do unedogled. Molim za pomoć i ako je netko imao slično iskustvo da mi se javi. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnički list je na starim vlasnicima,a stavljen je teret na ime banke, obzirom da je i prije stan bio kupovan kreditom ZABE. Teret je uknjižen pod ime trenutnog prodavatelja. Kredit je sada otplaćen i banka je izdala brisovnicu. Tako da se teret može skinuti i izdati vl. list na ime prodavatelja. Banka je zaprimila nove papire i sve je čisto ali kako natjerati prodavatelja da se oko toga više angažira. Te me interesira da li postoji bilo kakav vremenski rok za nabavu vl.lista,obzirom da se to odugovlači. No hvala na čitanju i odhovoru. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključila bih se s vlastitim iskustvom. Ako se radi o gruntovnici u Zagrebu, prodavatelj se može truditi samo sa požurnicama i moliti boga da referent uzme u rješavanje. Naprosto su svi nedodirljivi. Kao prodavatelj prodajem kuću u suvlasništvu, dioba je na rješavanju godinu i pol dana. Baš zbog toga što se nikad ne zna s gruntovnicom koliko će trajati nisam željela sklapati predugovore i primati kaparu. Požurnicu, ako je otvoren predmet za rješavanje vlasništva na ime vašeg prodavatelja, možete i vi dati ili tražiti od njega da vas ovlasti da u njegovo ime poduzimate radnje ukoliko Z još nije otvoren. Ne zamjerite prodavatelju jer vjerojatno nema mogućnosti to gurati na gruntovnici, a plaćati odvjetnika za to isto je pitanje koliko bi ubrzalo, a košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,radi se o gruntovnici u Zagrebu. No prodavatelj je jako aljkav za sve sam ga ja morao tjerati,a i nositi požurnice. Odnio sam ih već dvije. On za to puno ne mari,kao da mu se više ne žuri. Dao sam mu veliki iznos kapare,tako da zatvori kredit za isti stan. Banka je izdala brisovnicu,i sve je čisto,ali njega ne možeš pokrenuti,što više u zadnje vrijeme se niti ne želi javiti na telefon. Mislio sam da li netko zna da li postoji nekekav vremenski period za ishodovanje vlasničkog lista,kada je riječ o požurnici od strane banke. U banci su mi rekli da to naprave za deset dana,a evo kod mene to traje već dva mjeseca. No hvala na čitanju i pojašnjenju. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vukovar je napisao:

Probajte uzeti odvjetnika jer oni imaju prednosti u gruntovnicama i njihovi se predmeti prije rješavaju,znam iz iskustva jer nisam htio preko odvjetnika koji to može za tjedan dana dobiti već sam išao "preko veze" oko 2 godine.Da sam odvjetniku dao 100 ondašnjih maraka ja bi to rješio prije .

Bog!

 

NONSENS!!!!!!!

priče i pričice!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi gospodine biću kratak!

 

Napravite ako želite naravno slijedeću stvar:

 

1. da ne nosite 150 000 000 puta jednu te istu požurnicu, pođite razgovarati s voditeljem odjela i budite uporni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

2. ako triba sjedite im za vrat i gnjavite ih svakodnevno da saznate pod kojim brojem Z- se predmet vodi, koji je referent zaprimio predmet i budite uporni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

3. budite toliko dosadno uporni da puknu napola i da vam predmet riješe što prije i sa svm dokumentacijom kod voditelja odjela pođite i riješite to jedan na jedan i apelirajte na ljudskost i kolegijalnost u ovim teškim vrimenima;

 

4. ako želite pokrenuti sudski spor (a medijacijom nećete biti u mogućnosti ništa riješiti, tj. sudskom nagodbom, iako je taj put brži i jeftiniji), tražite od suda svakako da vam zbog vaše materijalne situacije u kojoj niste u mogućnosti platiti odvjetnika, da vam jednostavno dodijeli odvjetnika po službenoj dužnosti i to PRO BONO, tj. odvjetnik će vam dodijeljen na taj način pružiti svu potribnu pravnu pomoć, bez da ćete vi morati izdvojiti novce da biste ga platili;

 

5. nabavite obavezno! novi vlasnički list iz kojeg je vidljivo pravo i trenutno stanje stvari sa svim teretima i plombama te preslik svih predmeta i plombi koji se vode u predmetu kao i povjesni izvadak tj. preslik prvog do zadnjeg upisa i cijeli ciklus upisa i prijenosa od prvog do zadnjeg te novčanih tereta, hipoteka, kredita i svih stvari koje su vezane za vaš predmet!

 

6. ako nekretnina nije etažirana, a tribala bi biti, zatražite da se etažira od strane prodavatelja!

 

7. postoji li kojim slučajem bilo koji teret, tražite brisovno očitovanje;

 

8. provjerite nema li kojim slučajem prodavatelj kakve repove osim gori navedenih, primjerice, ostavinski postupak, neriješeni imovinsko-pravni odnosi, pravo plodouživanja, dosmrtnog uživanja, doživotnog uživanja, najam, podnajam, dugovanja, da li su osobni podaci pravovaljani kao i upis u kupoprodajni ugovor kao i preslika kupoprodajnog ugovora i preslika iz knjige položenih ugovora za navedeni predmet!

 

Puno sriće!

 

ADIO! BOG!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na pomoći a i na čitanju. Nešto se pokrenulo. Nakon tri požurnice predmet je pred rješavanjem tako su mi barem rekli u gruntovnici. Brisovnica čeka da se izda vl. list, pa će i ona biti riješena. No meni je veći problem aljkavost prodavatelja. Jer zapravo sve je to on trebao raditi,a ne ja. A njemu svejedno jer veli nismo stavili vremenski rok u kom se mora nabaviti vlasnički list. I njemu se ne žuri,a ja bih to htio što prije riješiti. Jer može se predlagatelj ima pravo uvida u predmet,pa treba ići svaki dan i dosađivati im. Još jednom hvala svima,izvjestiću o konačnom ishodu. BOK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija