Jump to content

Žalba na prvostupanjsko liječničko povjerenstvo za HRVI


commando

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu. Evo napokon i to nakon više od dva mjeseca kako sam bio na pregledu na PLP, sam dobio i rješenje kojim mi se nastavno priznaje status HRVI 20%. E sad planiram uložiti žalbu na to rješenje, jer mi je iz medicinske dokumentacije vidljivo da je došlo do pogoršanja bolesti, a ne stagnacije i mislim tražiti da me drugostupanjsko povjerenstvo pozove na pregled. Ovo sve pišem iz razloga što kad sam bio na PLP u rujnu 2005. godine, tad mi je priznat status HRVI 40%, ali je drugostupanjsko povjerenstvo to snizilo na 20%, ali tada se nisam ni žalio, budući na njihovo rješenje niti ne postoji pravo žalbe, već samo tužbe Upravnom sudu, a svi znamo koliko to traje, pa bi mi sada još samo trebalo da mi sa ovih 20% to spuste na ispod 20%.

Zanima me je li netko već podnosio žalbu na takvo rješenje i tražio pregled i je li bio pozvan na pregled, kao i koliko se čeka na taj pregled?

Unaprijed hvala i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam podnosio žalbu u sličnom slučaju nisma tražio pregled od strane DLP, čekam rješenje 9 mjeseci i nisam ga dobio. Prijatelj je za sličan slučaj tražio pregled ( prije godinu dana) i pozvali su ga ali su ga "otpilili" i potvrdili prvostupanjsko rješenje (tražio je s 30 na 40 a oni povrdili 30 privremeno). MIslim da DLP neće svoje prethodno mišljenje o 20 smanjivati ispod 20%, a hoće li 20 od prvostupanjskog dizati na npr. 30% mislim da hoće ukoliko se radi o pogoršanju i ako ne budeš ujedno s tim povećanjem tražio i trajno prije isteka tri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sada sam pisao jednu žalbu na nalaz i mišljenje PLP, gdje postotak invalidnosti ispod 20%, također tražim nazoćnost drugostupanjskom tijelu priliko rješavanja žalbe, jer to je i zakonska mogućnost. Usput da spomenem, pošto imaš status HRVI-a, ni u kom slučaju ne pokreći Upravni spor (osim ako bi te nekim slučajem spustili ispod 20%, što baš ne vjerujem), jer automatski ti se "zamrzava" status HRVI-a, a i dugotrajnost upravnog spora ne ide ti na ruku. Koliko ćeš čekati na poziv za komisiju zavisi, prvo iz kojeg si regionalnog centra (Zagreb, Osijek, Split ili Rijeka), jer znamo da svi nemaju istu inertnost rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam se žalio na 1.stup.rješenje ,pošto sam dobio manje od 20% ali mi je ptsp priznat kao posljediva DR ali blaži oblik.dakle žalio sam se na to rješenje ,te tražio osobni pregled na 2.stup.komisiju ,pošto mi nisu uzete sve činjenice koje bitno utječu na konačno rješenje o RVI.Čekao sam od podnošenja žalbe do poziva na 2.stup.5 i pol mjeseci (koji dan manje)......na 2.stup.sam dobio 20% naravno privremeno na 1 god..a sad čekam rješenje već više od mjesec dana,a i ptanje je do kad ću još....

 

Ja mislim da nemaš što izgubit da se žališ ,ali traži u žalbi osobni pregled i tamo moraš imat čvrste argumente -tada će oni to uvažit...SRETNO!!

BOG I HRVATI !! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam isto kao i ti 2005. godine dobio od prvostupanjske komisije 40% RVI, a drugostupanjska mi je skinula na 20%. Nisam se žalio i tako je ostalo. U kolovozu prošle godine sam ponovno bio na prvostupanjskoj i oni su mi ostavili 20%. Žalio sam se i tražio pregled pa me je u siječnju ove godine pozvala drugostupanjska komisija u zagrebačku bolnicu Dubrava. Poništili su ocjenu prvostupanjske i dali mi 30% RVI. Rješenje sam dobio krajem veljače i to znači da je od izlaska na prvostupanjsku do rješenja prošlo točno 7 mjeseci. Žali se, želim ti puno sreće. Pozdrav!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija