Jump to content

Što kažete na ovo?


dudo-sk

Preporučene objave

91 i 92 bio sam pripadnik pričuvnog sastava policije. Demobiliziran sam na vlastiti zahtjev zbog privatnih problema. Kad sam se pokušao vratiti na posao saznao sam da od tog nema ništa jer je gazda napustio RH i otišao u četnike. Uredno odlazim na mirovinsko po svoju radnu knjižicu da se prijavim na zavod za zapošljavanje. Kad tamo prvi problem. Odjaviti me može samo vlasnik obrta. IRONIJA ČETNIK! I tako sve do oluje kad učestvujem u istoj kao vojnik u pričuvnom sastavu. Tu nisam bio pametan da ostvarim pravo na socijalno i počnem sa liječenjem jer sam nakon toliko godina bez socijalnog , mirovinskog i posla načisto popucao po šavovima. ( u među vremenu su išle tužbe i nebrojeno obilaženje raznih ustanova samo da dobijem radnu knjižicu i ostvarim pravo na zaposlenje.) 97 uspjevam na prevaru otvoriti obrt ( mito ! ). Nakon tog drugi dan završavam na Rebru odjel psihijatrija, gdje se liječim i dan danas. SAD ONO VAŽNO!

Pri provom otpustu iz bolnice opet problem. Telefonski pozov iz socijalnog da ne mogu naplatiti moj boravak u bolnici jer imam dva osiguranja. Moj ( obrt) i neprekidnu prijavu u MUP-u. ZAMISLITE TO!

ODLAZIM U MUP, a tamo ja cijelo vrijeme prijavljen na socijalno i neko bere plaću za mene. ( posjedujem prijavu i odjavu sa 30.04.98 godine.) I da ne duljim 2001 nakon 5 godina bolovanja odlazim na naknadu plaće u mirovinsko gdje sad čekam prevođenje bez staža sa 20 % RVI i 20% vojno i 80 % civilno pa koliko dobijem dobijem. A samo sam htio otpust i posao!

Oprostite na velikom tekstu ali to je najkraći opis stanja kako je država od dragovoljca napravila invalida i neradnika.

MOJE PITANJE ?

Što kad dobijem rješenje tjerati pravdu i tražiti tko je uzimao plaću za mene ili sve pustiti i zaboraviti?

Razočaran i očajan molim Vaše komentare

ps

Učestvovanje mi je priznato samo 91, 92 i oluja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija