Jump to content

Iskorištavanje na poslu


sandra222

Preporučene objave

kome se može prijaviti stanje na poslu koje je ne zakonito? Pitam se što radi porezna ispekcija, da li se itko pita kakva je situacija u Slavoniji, gdje privatnici prijave radnika na minimalac, gdje osoblje u domovima za starije i nemoćne uz njegu i brizu o njima moraju i čistiti objekat. izgleda je bitno da je vlasnik poduzeća poznat državi pa je pokriven sa svih strana, da li se itko pitao da li radnici idu na lijećnićki , sanitarni pregled koji je obavezan....

i kad bi dali otkaz zbog toga što poslodavac maltretira radnike a ne stigne se sve jer imaju na brigi 20 štičenika , a ponekad su sami u smjeni...ne bi imali nakandu s biroa, a psihićki je više ne izdrživo. što učiniti u takvoj situaciji, kad posao njegovatelja i medicinskih sestara. nije lako nači na tom području.

Pitam se dali je zakonski određeno koliki broj osoblja mora raditi u Domu za starije i nemoćne jednoj smjeni na 20 štičenika. jer poslodavac tvrdi da mu je dovoljno ukupno 5 djelatnika na sve četiri smjene (Što znaći da jedna radi od 07-5 h sve dane osim nedjelje, a ostale se rotiraju po smjenama 07-19, 19-07) tako da su po noći sami, a i ostatak dana nakon 15 h....

 

Hvala

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam domovi su kategorizirani Pravilnikom o mjerilima za razvrstavanje domova za starije i nemoćne osobe NN 121/00 (nisam provejeravala ma li kakvih dopuna nakon ovoga). Kategorizacija je obavljena prema broju stručnih djelatnika, normama, prostoru itd. itd., a o svemu rješenje izdaje Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Ako mislite da rad u vašoj ustanovi nije u skladu s tim (broj djelatnika po broju štićenika) možete obavjestiti i Ministarstvo koje također ima svoje nadzorno tijelo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija