Jump to content

Prometna pod utjecajem alkohola(teške fizičke ozlijede).Molim pomoč


Fabijan

Preporučene objave

Prije dva mjeseca sam skrivio prometnu nesreču pod utjecajem alkohola(1,52 promila).Rezultat nesreče je velika materijalna šteta i teške fizičke ozlijede s druge strane(auto koji se zabio u mene i osobe u njemu).Več su me upoznali s tim da ču morati isplatiti regres osiguravajučem društvu za štetu na autu koji nije u ovom slučaju kriv.

 

Ali mene sad zanima dali putnici iz drugog auta mogu pored isplate osiguranja za ozlijede,na neki način privatnom tužbom od mene potraživati dodatnu odštetu.

 

Dali ja utom slućaju,ako nisam u mogučnosti isplatit odštetu idem u zatvor.

 

I na kraju kolika me kazna čeka za napravljeno djelo teških tjelesnih ozlijeda (dvije osobe)ivelike materijalne štete (oko 200.000 kn na autu).

 

Molim sve za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko premija osiguranja nije dovoljna da pokrije svu štetu koju ste uzrokovali, moglo bi se dogoditi da taj iznos ide iz vašeg džepa.

drugim riječima: npr. vi ste osigurani za štetu do 1,5 milijuna kuna, a napravite štetu od 2 milijuna. Ovih pola milijuna bi mogli vi snositi.

 

ako ne možete platiti ne idete u zatvor, ali zato možete do kraja života provesti otplaćujući štetu jer namirivanje ne provodi po principu "imaš li novaca - nemam - onda ništa", već po principu, "ako nemaš sada imat ćeš kada tad"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) putnici mogu privatnom tužbom potraživati od tebe odštetu

2) zbog nemogućnosti isplate štete po tom osnovu ne prijeti ti kazna zatvora, al ti prijeti po postupku koje će pretpostavljam pokrenuti Državno odvjetništvo

3) nije moguće predvidjeti ovdje kaznu koja te čeka, o tome će svoj pravorijek donijeti Sud

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brkate pojmove. Ako se druge osobe namire u potpunosti od osiguranja, onda vas ne mogu tužiti za štetu, ali kazneni postupak je poseban postupa i u njemu se najvjerjatnije o šteti neće pouno pričati, već o vašoj vožnji i nepoštivanju propisa, uslijed čega su nastale teške tjelesne ozlijede.

Kazna vam u kaznenom postupku može biti teža uvjetna ili kraća zatvorska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To da se radi o dva odvojena postupka mi je od početka jasno,protiv mene če sigurno biti pokrenut postupak na sudu zbog moje vožnje u pijanom stanju i zbog svega što je rezultat takvog postupka,to mi je jasno tu očekujem ili uvijet ili manju zatvorsku kaznu.

 

Mene zanima ovaj drugi dio pokretanja privatne tužbe od strane ozlijeđenih u prometnoj.

Dali se njima možda više isplati ne iči preko naplate od osiguranja nego tužbom protiv mene u smislu naplate više novaca?

 

Ako nebudu išli privatnom tužbom mene čeka kazna od državnog odvjetništva - uvjet ili blaza zatvorska kazna, povrat regresa osiguranju 45.000kn,to je ono što znam ako neko ima još kakvu informaciju molim za pomoč.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni privatnom tužbom ni nemogu ići dok se ne se ne pokušaju namiriti iz osiguravajućeg društva.

Dakle vi ste zasada sigurni (zasada!)

Osiguranje je UVIJEK sigurniji put za naplatu nego fizička osoba i vas neće dirati osim ukoliko osiguranje nekim čudom propadne.

 

Savjetujem vam za kazneni postupak da se ispričate oštećenima, posjetite ih, pokušate nekako im pomoći i slično jer je to vrlo važna stvar u ovakvim postupcima

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija