Jump to content

Uporabna dozvola za novogradnju


pupaksvijeta

Preporučene objave

Bok trebala bih hitno jedan savjet. Naime suprug i ja kupujemo stan u novogradnji, i bit će useljiv tek za mjesec, dva. Investitor se obvezuje ishoditi uporabnu dozvolu, i u početku je spominjao reok od mjesec dva, po useljenju, a jučer nam je rekao da u sastavljanju kupoprodajnog ugovora navedemo rok od godine dana do ishođenja. Postoji li način da se ugovorom zaštitim u slučaju da on ne napravi sve kako treba i ne bude mogao dobiti uporabnu (npr. da navedem u neki članak da mi mora vratiti novce isl.). Kako se to u praksi rješava? Milslili smo također ostaviti dio novaca, možda nekih 10 posto dok nam ne preda istu, ali ne znam hoće li on pristati na to. Dakle ugovor nam je jedina šansa za ograditi se, pa molim da mi napišete da li to ima težinu pred zakonom , jer kako vidim zakon samo tereti kupce stanova, jer oni ne mogu postati vlasnici, a prodavateljim..ništa. Išla bih kod odvjetnika ali ne mogu si trenutno priuštiti još i taj izdatak od par tisuća kuna za tri rečenice.... Molim vas , pomozite....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako se osiguraj!!! Ako se može!!!

 

Mi smo kupili stan, investitor obećao ishoditi uporabnu. No direktor d.O.o.-a koji je bio investitor prodao d.O.o. stranom državljanu. Sve uredno registrirano na TS. Sad kad ga netko zove na telefon i pita za uporabnu, on lijepo kaže da nema ništa više s time nego da se obratimo novom vlasniku. I lijepo moli da ga se ne uznemirava.

 

Normalno toga nema....

 

a nema ni uporabne... :-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojan79 je napisao:

a šta će ti uporabna... ne treba ako ćeš u tom stanu stanovati... bez uporabne ga možeš kupiti, uknjižiti, dići kredit i upisati hipoteku, prodati, što god hoćeš.

Uporabna dozvola je važna za one koji pametno kupuju nekretninu, a osigurava kupca da je zgrada izvedena u skladu sa zakonima, građevnom dozvolom i da je upotrebljiva odnosno da se može nesmetano bez tereta upotrebljavati.

Ugovorom se možete zaštititi klauzulom da je konačna isplata recimo zadnjih 10% uvjetovana ishođenjem uporabne dozvole. Amen.

Uporabna dozvola štiti kupca i daljnjeg stanara od raznoraznih malverzacija trgovca stanovima. :misli: :amen: :vjeruj::pravila::propis:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija