Jump to content

Otkup zemljista od strane opcine??


map

Preporučene objave

Posjedujem zemljište u neposrednoj blizini Motodroma Grobnik, koje je opcina odlucila prostornim planom staviti pod sportsko-rekreativni sadrzaj, te mi je ponudila otkup zemljista po cijeni od 7€/m, dok je prosjecna cija zemljista na tom podrucju cca. 25€ pa na vise. Moje pitanje je dali sam ja duzna opcini prodati svoje zemljiste? Kako se utvrduje sto je javni interes te cijena po kojoj drzava otkupljuje zemljista?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tematika koja Vas zanima regulira Zakon o izvlascenju (pogledajte ga u preciscenoj verziji na web stranici Narodnih Novina).

 

Potreban je detaljan uvid u dokumentaciju da bi se dalo reci da li doista "morate prodati zemljiste", ali i ako morate (interes RH), drzava/opcina Vam je duzna obezbijediti pravicnu kompenzaciju, po trzisnoj cijeni. Ukoliko ne postignete sporazum sa opcinom (ponuda od 7 u slucaju trzisne cijene od 25 se moze samo okarakterisati kao sramotna), spor cete rijesiti na sudu koji ce odrediti trzisnu cijenu vrlo jednostavno - angazirajuci vjestake.

 

Savjetujem Vam da nadjete nekog tko cce Vam pomoci, glupo je da Vas prevare..... Znam da je tesko, pazite se smicalica, istrajte i zelim Vam puno srece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija