Jump to content

Problem sa zgradom


zelky

Preporučene objave

Pozdrav svima, i unaprijed hvala na pomoci, da malo opisem svoj problem:

 

Zgrada je sagrađena 1920-tih godina prošloga stoljeća u sastavu objekata vezanih za stari aerodrom. Imala je svrhu ambulante/bolnice.

Zgrada danas čini 8 stanova (4 po svakom ulazu) locirana na dva ulaza. Ima orginalno krovište I fasadu. Prozori I vrata datiraju iz 20-tih godina prošloga stolječa te su u tome stilu.

Zgradom upravlja tvrtka Lind Grad, te njom već neuspješno upravlja preko 5 godina.

Problem je što zgradom upravlja upraviteljica zgrade koja nije već dva svoja mandata legalno produljila tj. nije stavila na glasanje. Sada je natpolovičnom večinom izglasano za radove na zgradi koji će narušiti samu njezinu povjesnu vrijednost.

Pravilo je jednostavno, svake godine kada ističe ugovor sa tvrtkom Lind Grad (a to je I ova tekuća godina) ako su stanari u radovima I u kreditu sa tvrtkom Lind Grad, ne mogu mijenjati tvrtku koja se brine o zgradi. Stoga se svaki puta pronađe nešto što bi trebalo “popraviti”. Kako je uvijek natpolovična večina ZA, tako sustanari koji ne žele narušiti izgled zgrade trpe.

 

Logika je vrlo jednostavna, ako je nelegitimna predstavnica zgrade (nije izglasavala produljene svog mandata) onda je logično u svakom demokratskom sustavu da ni njezine odluke nakon prestanka mandata nisu legitimne ili se varam?

 

Molio bih da mi date pravni savjet sto da radim? jer ovako se nad mojim stanom vrsi nelegalan reket od strane Lind Grada.

 

Imam i rjesenje Gradskog zavoda za zastitu i obnovu spomenika kulture, gdje su dali svoj sluzbeni stav da se takvi radovi ne smiju obaviljati na takvom starom objektu no nazalost ne podlaze njihovoj zastiti zbog same lokacije.

 

Dali ja mogu tuziti/prijaviti doticnu? kako i gdje?

 

hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rubrici pravni savjeti srijedom u večernjaku pročitala sam da nezadovoljni suvlasnici se mogu riješiti lošeg upravitelja odlukom većine po suvlasničkim dijelovima, a samo jedan suvlasnik može u izvanparničnom postupku pred općinskim sudom. Treba odvjetnik ili dobar pravnik!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija