Jump to content

Garaža u zajedničkom dvorištu


TABLA

Preporučene objave

Molim Vas da mi pomognete stručno riješiti problem u svezi korištenja zajedničkog prostora u stambenoj zgradi u kojoj smo nedavno kupili stan.Objasniti ču Vam problem. U toj zgradi nalazi se šest stanova iste kvadrature i plačamo svi isti iznos pričuve. U dvorištu te zgrade postoje garaže za četiri stana i ima mjesta za još dvije garaže .Stanari su te postoječe garaže naknadno dozidali. Dva stanara koji su vlasnici dviju garaža nam ne dozvoljavaju da i mi napravimo garažu u tom dvorištu sa obrazloženjem da im je tu potrebna zelena površina.Mi moramo plačati parkiranje u blizini zgrade a njihovi automobili su u dvorištu zgrade.Obzirom da je jedan od tih stanara sudac što mi je naglasio i rekao da če uskoro biti provedeno etažiranje zgrade i da se mi trebamo pomiriti sa time da mi nemamo pravo napraviti garažu jer on neče dati potpis za građevinsku dozvolu. Zanima me kako če se provesti etažiranje zgrade ako nemamo svi stanari ista stanarska prava na zajedničkom prostoru.

 

 

 

Hvala Vam na odgovoru koji če nam puno pomoći !

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su garaže sagrađene poslije 1968, a nemaju građevinsku, slobodno ih prijavite građevinskoj inspekciji ili ih barem time ucijenite, pa ako popuste, zatražite lokacijsku(građevinsku) i sagradite još dvije garaže, a samim time legalizirate njihove. Etažiranjem, te garaže ulaze u diobu kao zajednički objekat pa prema tome Vi dobivate vlasnički dio u idealnom dijelu, jer pretpostavljam da nećete popustiti i dati im veči dio vlasništva nad zajedničkom imovinom, što cijela zgrada, zemljište i svi objekti spadaju u to. To što je on sudac, to je njegova slaba točka, naročito kad su isti pod povečalom javnosti i traži im se svaka nepodopština da ih se razapne po novinama. :-x

Trnutno nemam više ideja, pozdrav........ :-D

 

PS: Definitivno angažirati odvjetnika kada počne okršaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija