Jump to content

brisanje trazbine iz zemljisne knjige


didina

Preporučene objave

Humm..moram priznati da ne znam što je CZZS, a ni pravobraniteljstva odavno više ne postoje - "pripojena" su državnim odvjetništvima. U svakom slučaju, kao i za ostale upisane terete, bit će dovoljno tzv. brisovno očitovanje osobe u čiju je korist teret upisan. Dakle, neka taj CZZS izda brisovno očitovanje, ili to pravobraniteljstvo ako ga zastupa, i neka ga potpiše osoba ovlaštena za zastupanje i svoj potpis ovjeri. Brisovnim očitovanjem osoba u čiju je korist teret upisan izjavljuje kako pristaje, bez ikakvih daljnjih privola ili odobrenja, da se provede uknjižba brisanja upisanog tereta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZZS je sadašnji Centar za socijalnu skrb, koji je zastupan po sadašnjem državnom odvjetništvu, tada braniteljstvu. Dakle, ako je zabilježena tražbina za korist CZZS onda Ministarstvo rada i socijalne skrbi mora dati suglasnost da se obriše ta tražbina jer ju je ono i stavilo.

 

Zabilježba se može brisati ukoliko ne postoje više uvjeti radi kojih je zabilježena ili ukoliko je onaj na čijem djelu je zabilježena umro. Kako iz vašeg posta nije vidljvio na osnovu čega tražite brisanje zabilježbe morate se raspitati u Centru za socijalnu skrb .

 

U gruntovnicu idete tek kad dobijete suglasnost Ministarstva za socijalnu skrb (ukoliko Centar za socijalnu skrb nije službeno poslao suglasnost gruntovnici).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima...sad mogu još pojasniti cijelu situaciju. djeda su smjestili u starački dom ( centar ga smjestio još za rata), a zabilježili tražbinu s obzirom da je vlasnik zemlje ( u međuvremenu na njoj izgrađena kuća u obnovi)

 

već pet godina on nije u domu i nije više nazovimo socijalni slučaj, a tražbina nije obrisana...

?kako pokrenuti pitanje brisanja?

 

što zapravo znači tražbina ?- samo da se centar osigura da ih deda nije prevario o svom socijalnom položaju ili će se namirivati iz vrijednosti zemlje i kuće za ono vrijeme koje je proveo u smještaju koji mu je centar našao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija